Smagen af honning - hvor kommer honningen fra?
Honning smager af biernes rumsteren rundt i blomsterne og deres omhyggelige arbejde med nektaren. Af de planter der blomstrede, da bien kom forbi. Af solen og regnen, af varmen og kulden. Honning er mangfoldighed i smag og duft, i konsistens og farve og befinder sig i et univers, som kan sammenlignes med de komplekse smagsverdener, der omgiver vin, øl og chokolade.
Smagsforskellen på den elegante forårshonning og den kraftige sensommerhonning er væsentlig. Tilmed er forskellen på den milde rapshonning og den muskuløse lynghonning også stor. Men hvad er det, der bestemmer honningens smag og hvordan beskriver man den? Og hvilke typer honning egner sig til bestemte retter?
Karin Gutfelt der er biavler og biolog giver i denne bog informationer om, hvordan nektar bliver til honning og om biernes verden. Bogen indeholder også opskrifter, hvor honning er en essentiel og væsentlig ingrediens.
Indbundet, 96 sider.
Måler: 17x12,5 cm.