Topsælgere

New
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
New
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
New
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )
€12.78 TVA Inclue 
( €10.65  Excl. TVA )

Den hvide bogserie 

indeholder sytten små bøger som alle har et stort indhold. Størstedelen af bogserien indeholder lækre opskrifter, som kredser sig om bogens overskrift. 
Sortimentet bliver kontinuerligt udvidet med nye titler i serien. Den hvide bogserie har et format, der måler 17x12,5 cm med 96 sider, som gør det let at have med i tasken. 

Bær 

er en af naturens og havens mest velsmagende frugter. De indeholder mange vitaminer, fibre og antioxidanter og bliver også kaldt for superfood af en årsag. Forfatter til bogen Maren Korsgaard, fortæller om mere end tyve bærplanter - både kendte og mindre kendte som blåfrugtet gedeblad, bærmispel, minikiwi og morbær. I bogen kan du bl.a. læse om de bedste sorter og lære, hvordan du passer dem bedst. 

Bær skal nydes og der giver bogen masser af idéer til. Find opskrifter på marmelade, smoothies, is, fool, gelé, kager og rystebær. 

Duftende planter

omtaler over tyve forskellige planter, man selv kan dyrke, indsamle og anvende i forskellige cremer, skrubbesalte, salver, tonics, skyllemidler mm. En del af planterne indeholder ikke bare dufte men også vitaminer og andre gavnlige stoffer, der virker lindrende eller forbyggende. 

Dufte har gennem tiden optændt lidenskaber og fået folk til at betale høje priser for at besidde helt bestemte parfumer eller de har virket afskrækkende og afskyvækkende. De dejlige dufte kan indgå i potpourrier, urtebade og cremer, mens andre kan virke som insekt- og desinfektionsmider. 

Bogens forfatter Anemette Olesen er aktiv kursus- og foredragsholder og har medvirket flere gange på TV. Hun har udgivet over 50 bøger om krydderurter, lægeplanter, spiselige blomster, haver og mad. 

Havens krydderurter

er skønne og uundværlige smagsgivere og de kan løfte selv simple retter op til nye højder. Krydderurters aroma og smag stammer især fra de flygtige og smagsgivende olier i planterne - de æteriske olier. Disse smagsstoffer kan med fordel "indfanges" i olie. De æteriske olier er også helsebringende og en hel del af krydderurterne har været anvendt og bruges stadig som lægeplanter. Spist i rette dosis er mange af urterne gode for vores immunforsvar. 

Krydderurter kan tilføre et sansebombardement af dufte til haven, drivhuset eller vindueskarmen. De er dekorative og deres blomster er spiselige. Så hvorfor ikke supplere sommerblomsterne eller stauderne med spiselige krydderurter? 

I bogen omtales 40 krydderurter, deres egenskaber, dyrkning og med opskrifter på deres anvendelse. 

Honning

er mangfoldighed i smag og duft, i konsistens og farve og befinder sig i et univers, som kan sammenlignes med de komplekse smagsverdener, der omgiver vin, øl og chokolade. Men hvad er det, der bestemmer honningens smag og hvordan beskriver man den? 

Forfatter til bogen Smagen af honning Karin Gutfelt, der er biavler og biolog producerer honning med fokus på mangfoldighed og smagsoplevelser. 
I bogen kan du læse om vejen fra nektar til honning, om hvad der ligger bag navnet på din honning og hvad der skaber smag og smagsforskelle. 
Bogen indeholder også en række lækre opskrifter, hvor honning indgår som en væsentlig ingrediens. 

Kryddersnaps 

er essensen af anvendt botanik. Natur- og kulturhistorie tilsat sol og fine naturoplevelser. Det er let og ret enkelt at opnå gode resultater. Der skal hverken koges, steges eller brases. Man tager blot nogle velegnede plantedele og lader dem trække i alkohol i passende tid, inden man på ny adskiller plante og væske. 
Mange arter i natur og have egner sig til virkelig gode kryddersnapse. Der er forskellige muligheder i rødder, blade, stængler, knopper, rakler, blomster, frø og frugter. 

Forfatter Peter Friis Møller har gennem årene opbygget et stort 'flaske-hebarium' og i bogen giver han sine bedste opskrifter videre.

Lavendel

minder dig måske om nætter i din mormors gæsteseng mellem nyrullede, lavendelduftende lagner. Lavendelrækken langs havegangen i fuldt flor. Sæben, der blev købt i sommerferien. Smagen af brød, bagt med nyplukkede lavendelblomster. 

Lavendlen hører til blandt favoritterne i haven. Vi, der holder af den - og det gør de fleste, forbinder den med ro, harmoni og renhed. Duften fortryller. Har man én gang set en lavendelmart i blomst, glemmer man det aldrig. Blomsternes intensive blå farve, den stærke duft og lyden af de mange summende humlebier over marken påvirker alle vores sanser. Og så er der få planter, som kan bruges til så meget som lavendel. Den har i århundreder været anvendt flittigt både i hudplejen, som lægeplante og som en dejlig krydret tilsætning til maden. 

Urtegartner og aromaterepeut Eva Olsson fra Skaane, skriver om historien, dyrkning, indholdsstoffer og anvendelse og krydderurtegartner Inger Vaaben har oversat og bearbejdet til dansk. 

Bogen indeholder opskrifter på bagværk, syltetøj, is, sukker, karameller blandt flere alle med lavendel. 

Mit grønne apotek

er en lille bog der handler om lægeurter. En plante der kan lindre, forebygge eller måske endda kurere småskavanker i hverdagen såsom hovedpine, forkølelse, gigt, små sår eller lignende. Mange planter indeholder vitaminer og stoffer, der kan gavne i det daglige. Kamille, pebermynte, aloe vera, gingko, ginseng, hvidløg, tranebær, pil, purpursolhat mfl. har vist sig at have naturlige indholdsstoffer med gavnlige egenskaber. 

Den erfarne urteskribent Anemette Olesen, der har anlagt en række lægeurtehaver, øser her af sin viden om, hvad man kan bruge lægeurter til i dag.

De urter, der er medtaget, kan med held dyrkes indendørs, i haven eller indsamles i naturen. Nogle af dem er også krydderurter, der samtidig kan give ekstra smag til maden. 

I bogen er der beskrivelser af 40 forskellige lægeurter og deres forskellige egenskaber. 

Mynte

er in og har længe været kendt og elsket både som krydderurt og som lægeplante men især i de seneste år har den gastronomiske verden taget de mange nye sorter til sig. Her bydes indenfor i mynternes mangfoldighed. 

Bogens forfattere, Nielsen og Nielsen, der driver økologisk krydderurtegartneri og har mynte som speciale, fortæller myntens historie, giver indblik i botanikken og gode råd om dyrkning og høst. I bogen beskrives mange spændende myntevariationer, som vi kan dyrke, nyde og glæde os over. 

Kogemanden Nikolaj Kirk har skrevet bogens forord og udarbejdet en mynteopskrift specielt til bogen. 
Bogen indeholder opskrifter og tips med den duftende, dejlige, grønne urt. 

Naturens spiselige frugter

I naturen vrimler det med frugter. Især hen på sommeren og efteråret kan man finde mange. I denne bog præsenteres 23 forskellige frugter fra agern til tyttebær, der alle kan samles og bruges. Nogle er velkendte og andre mere ukendte. En enkelt frugt, bukketorn (også kendt som gojibær) har længe været anset for giftig, men er nu frigivet til almindelig madbrug. 

Det nye nordiske køkken har inspireret til atter at kende naturens planter og bruge dem i maden. Lige netop frugter noget, vi alle kan være med til at samle, spise og konservere. I bogen finder du opskrifter på eksempelvis agernsmåkager, enebærsennep, hasselnøddecreme, varm havtornsaft med krydderier, tjørnebærgelé, abildkranse, mirabellechutney, tyttebærboller, slåen æblegelé og skovjordbærmarengs. 

Bogens forfatter Bente Halkjær er hortonom og en ivrig samler af naturens frugter. 

Roser

er der utallige af og der kommer hele tiden flere til. Nogle er døgn fluer, andre viser sig at kunne modstå vores klima og sygdomme. I denne bog er der lagt vægt på at beskrive de smukkeste, mest hårdføre og sunde sorter, så de giver ejeren maksimal glæde og minimale genvordigheder. 

Forfatteren til bogen Jane Schul omtaler en række gode sorter inden for de gængse rosengrupper. Nogle er kendte, andre mindre kendte men alle er anbefalelsesværdige for deres smukke blomster og ofte også duft. Der er nok at tage af. Både inden for de botaniske, historiske og moderne rosentyper. 

Sommerfugle og blomster

I bogen om sommerfugle og blomster præsenteres de almindeligste arter af sommerfugle, som vi kan iagttage i den danske natur og ikke mindst i vore haver. Her fortælles om deres interessante liv, som man selv kan opleve, bare man ved, hvad man skal kigge efter. Der fortælles også om de planter, man med fordel kan anskaffe til haven for at få endnu flere sommerfugle. 

Dagsommerfugle er smukke og de vækker uvilkårligt beundring med deres farvepagt og elegante flugt. Vi glædes ved den første gule citronsommerfugl eller den farvestrålende dagpåfugleøje, der flakser omkring i staudebedet. 

Sommerfugle er også natsværmere men dem ser man mindre til, fordi de først er aktive om aftenen. Det samme gør sig gældende med de små, gråbrune møl. Både sværmere og møl har deres egen skønhed pg poesi, når først man får øjnene op for dem. 

Hovedparten af sommerfuglene der omtales i bogen, kan man træffe i en almindelig villahave og med en blomsterrig have, kan man nemt lokke flere til. 

Spiselige blomster 

Med det nye nordiske køkken er der i Skandinavien sket en "opblomstring" af interessen for alle de vilde og dyrkede urter. Det har bl.a. betydet, at mange dygtige kokke nu har kastet sig over brugen af blomster til pynt og i maden. Og det smitter selvfølgelig af på alle os andre. Spiselige blomster bliver pludselig vigtige og mange vil vide, hvilke blomster de kan bruge og til hvad. 

I bogen giver den erfarne have- og madskribent Anemette Olesen sit bud på blomster, som kan plukkes og fortæres til alles velbehag.
Bogen indeholder tips og opskrifter med bl.a. kandiseret stedmoder, sommersuppe, skovmærkesnaps og kage med natviol. 

Spiselige svampe

Det er dejligt at gå en tur i naturen og spændende at indsamle de svampe, der kan spises. Men det er ikke altid nemt at kende dem fra hinanden. Der er dog nogle af dem, man hurtigt får lært og som er "sikre" spisesvampe. Det er disse svampe, der er medtaget i denne bog. 

De nemme svampe som f.eks. kantarel, spiselig rørhat, østershat og markchampignon er til at få lært mens det vil være sikrere at få hjælp og vejledning fra en svampekyndig person til andre svampe. Det anbefales derfor, at den første svampetur må foretages sammen med en, der kender svampene. 

Bogen indeholder informationer om hvad man skal undgå, når man indsamler og tilbereder svampe. 
Forfatter og tegner til bogen Peter Nielsen har haft sin gang i naturen hele sit liv og han har tegnet og beskrevet de bedste og sikreste spisesvampe i bogen. 
Bogen indeholder ni lækre opskrifter med forskellige svampe. 

Spiselige vilde planter

Der er mange af naturens planter, der kan spises og det er spændende og inspirerende at finde, indsamle og anvende dem i forskellige madretter. En tur i forårsskoven kan kombineres med indsamling af ramsløg, brændenælde, døvnælde, martsviol, skovmærke, skovsyre og sødskærm. Og på en forårstur til stranden kan man plukke strandarve, strandkål, strandvejbred og standsennep. Alle planter er velegnede til brug i køkkenet. 

Der er virkelig mange muligheder men det er vigtigt at kende de planter, man kan spise og hvilke, der er giftige. Derfor bringer denne bog vellignende tegninger af alle de planter, der anbefales til spisning. Der er selvfølgelig endnu flere vilde planter, der kan spises, men dem der er medtaget i denne bog, er specielt gode og lette at kende. 

Forfatter Anemette Olesen har udvalgt planterne og lavet opskrifterne der bl.a. tæller champignonsalat med mælkebøtteblade og pære-mandel tærte med friske violer. 

Vilde bier og biplanter

Lyden af summende bier der flyver fra blomst til blomst, er indbegrebet af forår og sommer. Bierne er vigtige bestøvere af både vilde og dyrkede planter og en væsentlig del af den biologiske mangfoldighed. De vilde bier er imidlertid gået voldsomt tilbage overalt grundet manglende ynglesteder og egnede fødeplanter - men vi har heldigvis mulighed for at gøre noget, for at de ikke går yderligere tilbage. Derfor er det vigtigt at vide noget om bierne og deres liv. Deres naturlige levested er i naturen, men vi kan også hjælpe dem i vores haver. 

Private haver kan tilbyde de vilde bier gode levesteder, egnede blomster samt redesteder. Med de rigtige planter i haven, på terrassen eller altanen - kan man derfor gøre en vigtig indsats for at bremse de vilde biers tilbagegang. 

I bogen kan du læse om de vilde biers liv og deres foretrukne planter og levesteder, som forfatter til bogen Susanne Harding beskriver. 

Urtete fra natur og have

er en tradition, vi har overtaget efter munke. De lavede udtræk af planter med kogende vand, fordi de opdagede, at forskellige slags planteudtræk kunne lindre, helbrede eller forebygge diverse skavanker. 
Urtete drikker vi, fordi den gavner kroppen og for nydelsens skyld. Det er nemt selv at samle og tørre urter, men vigtigt at vide, hvilke der kan bruges og hvad de gør godt for. Ved en skånsom tørring opnås, at de medicinske indholdsstoffer bevares. 

En daglig kop urtete kan blive et af dagens dejlige og afstressende små øjeblikke. 
Bogens forfatter, Anemette Olesen, giver opskrifter på urteteer, som du selv kan samle eller dyrke planterne til. De virksomme indholdsstoffer og hvad de gør godt for er også beskrevet i bogen. 

Æbler

er vel nok den mest kendte frugt blandt danskere og der er rigtig mange sorter at vælge i mellem.
I bogen beskriver forfatter Maren Korsgaard 24 velsmagende og robuste æblesorter fra røde og grønne til store og små. Kendetegn som smag, udseende, holdbarhed og frugtkød er også beskrevet. I bogen kan du også hente hjælp til de mest almindelige æble-problemer.