Topsælgere

Nyhed
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Nyhed
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )

Den hvide bogserie 

består af små naturbøger på 17x12,5 cm og 96 sider – et handy format, der gør det let at have dem med i tasken. Alle bøger er skrevet af fagfolk, og de fleste indeholder lækre opskrifter. Den perfekte værtindegave! Serien bliver jævnligt udvidet med nye titler.

Bær 

Bær er nogle af naturens og havens mest velsmagende frugter. De indeholder mange vitaminer, fibre og antioxidanter og bliver ikke uden grund kaldt superfood. I bogen gennemgår Maren Korsgaard mere end tyve bærplanter ­– både kendte og mindre kendte som fx blåfrugtet gedeblad, bærmispel, minikiwi og morbær, og hun fortæller om de bedste sorter og forklarer, hvordan du passer dem bedst. Ikke mindst får du en række lækre opskrifter på marmelade, smoothies, is, fool, gelé, kager og rystebær. 

Chili

Der findes tusindvis af chilisorter på verdensplan. Nogle er milde, nogle er smukke, og nogle er virkelig, virkelig hotte! Så hvordan finder man ud af, hvilke sorter man skal putte i sin mad? Det spørgsmål giver chilieksperterne Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul 41 gode bud på i denne bog. Foruden at præsentere deres egne chilifavoritter fortæller de om chiliens historie, chilibotanik, dyrkning af chili, høst og opbevaring, styrke og chili i madlavning og deler en række skønne chiliopskrifter.

Duftende planter

Dufte har gennem tiden optændt lidenskaber, og mennesker har betalte høje priser for at besidde helt bestemte parfumer.  I bogen omtales over 20 forskellige planter, du selv kan dyrke, indsamle og anvende i cremer, skrubbesalte, salver, tonics, skyllemidler mm. Foruden dufte indeholder en del af planterne også vitaminer og andre gavnlige stoffer, der virker lindrende eller forbyggende. Nogle duftplanter egner sig perfekt til potpourrier, urtebade og cremer, andre kan virke som insekt- og desinfektionsmider. 

Anemette Olesen er aktiv kursus- og foredragsholder og har flere gange optrådt på tv. Hun har udgivet over 50 bøger om krydderurter, lægeplanter, spiselige blomster, haver og mad. 

Havens krydderurter

Krydderurter er skønne og uundværlige smagsgivere og kan løfte selv simple retter op til nye højder. Deres aroma og smag stammer især fra de flygtige og smagsgivende olier i planterne ­– de æteriske olier – som med fordel kan "indfanges", fx i pesto. Æteriske olier er også helsebringende, og en hel del krydderurter anvendes som lægeplanter. Spist i rette dosis er mange af urterne gode for vores immunforsvar. 

Krydderurter kan tilføre et sansebombardement af dufte til haven, drivhuset eller vindueskarmen. De er dekorative, og deres blomster er spiselige. Så hvorfor ikke supplere sommerblomsterne eller stauderne med spiselige krydderurter? 

I bogen gennemgår Lene Tvedegaard og Gunvor Marie Juul 40 krydderurter og deres egenskaber, og de fortæller om urternes dyrkning. Bogen indeholder desuden en række dejlige opskrifter.

Honning

Honning er mangfoldighed i smag og duft, i konsistens og farve og befinder sig i et univers, som kan sammenlignes med de komplekse smagsverdener, der omgiver vin, øl og chokolade. Men hvad er det, der bestemmer honningens smag og hvordan beskriver man den? 

Det ved biolog Karin Gutfelt, der selv er biavler og producerer honning med fokus på mangfoldighed og smagsoplevelser. I bogen kan du læse om vejen fra nektar til honning, om hvad der ligger bag navnet på din honning og hvad der skaber smag og smagsforskelle. Bogen indeholder også en række lækre opskrifter med honning som en væsentlig ingrediens. 

Kryddersnaps 

Kryddersnaps er essensen af anvendt botanik. Natur- og kulturhistorie tilsat sol og fine naturoplevelser. Det er let og ret enkelt at opnå gode resultater. Der skal hverken koges, steges eller brases. Man tager blot nogle velegnede plantedele og lader dem trække i alkohol i passende tid, inden man på ny adskiller plante og væske. 

Rødder, blade, stængler, knopper, rakler, blomster, frø og frugter – mange arter i natur og have egner sig til virkelig gode kryddersnapse.

Forstkandidat og naturhistoriker Peter Friis Møller har gennem årene opbygget et stort 'flaskehebarium', og i bogen giver han sine bedste opskrifter videre.

Lavendel

Duften af lavendel bringer os tilbage til mormors gæsteseng mellem nyrullede, lavendelduftende lagner. Lavendelrækken langs havegangen i fuldt flor. Sæben, der blev købt i sommerferien. Smagen af brød, bagt med nyplukkede lavendelblomster. 

Lavendlen hører til blandt favoritterne i haven. Vi, der holder af den – og det gør de fleste – forbinder den med ro, harmoni og renhed. Duften fortryller. Har man én gang set en lavendelmark i blomst, glemmer man det aldrig. Blomsternes intensive blå farve, den stærke duft og lyden af de mange summende humlebier over marken påvirker alle vores sanser. Og så er der få planter, som kan bruges til så meget som lavendel. Planten har i århundreder været anvendt flittigt både i hudplejen, som lægeplante og som en dejlig krydret tilsætning til maden. 

Bogen er skrevet af den svenske urtegartner og aromaterapeut Eva Olsson og bearbejdet til dansk af krydderurtegartner Inger Vaaben. Den fortæller om lavendelens historie, dyrkning, indholdsstoffer og anvendelse og indeholder desuden opskrifter på bagværk, syltetøj, is, sukker, karameller med mere, alle med lavendel. 

Mit grønne apotek

Mit grønne apotek handler om lægeurter, dvs. planter, der kan lindre, forebygge eller måske ligefrem kurere småskavanker såsom hovedpine, forkølelse, gigt eller småsår. Blandt dem er kamille, pebermynte, aloe vera, gingko, ginseng, hvidløg, tranebær, pil, og purpursolhat, der alle har vist sig at have naturlige indholdsstoffer med gavnlige egenskaber. 

Den erfarne urteskribent Anemette Olesen har anlagt en række lægeurtehaver. I bogen beskriver hun 40 forskellige lægeurter og deres egenskaber – ­alle urter, der med held kan dyrkes indendørs, i haven eller indsamles i naturen. Nogle af de omtalte urter kan også give ekstra smag til maden. 

Mynte

Mynte har længe været kendt og elsket som krydderurt og lægeplante. I de senere år har den gastronomiske verden taget de mange nye myntesorter til sig, og i denne bog bydes indenfor i mynternes mangfoldighed. 

Inger Vaaben og Jytte Doll Nielsen, der står bag det økologiske krydderurtegartneri Nielsen & Nielsen, gennemgår mange spændende myntevariationer, man kan dyrke, de fortæller om myntens historie, giver et indblik i botanikken og kommer med gode tips til dyrkning og høst.

Kogemanden Nikolaj Kirk har skrevet forordet og udarbejdet en af de skønne mynteopskrifter, specielt til bogen, som han kalder »En gave til alle os, som holder af de skønne, duftende urter.«

Naturens spiselige frugter

I naturen vrimler det med frugter, især hen på sommeren og efteråret. I denne bog præsenterer hortonom og ivrig samler af naturens frugter, Bente Halkjær, 23 forskellige frugter – fra agern til tyttebær – der alle kan samles og bruges. Nogle velkendte, andre mere ukendte. En enkelt frugt, bukketorn (også kendt som gojibær) har længe været anset for giftig, men er nu frigivet til almindelig madbrug. 

Det nye nordiske køkken har inspireret os til atter at lære naturens planter at kende og bruge dem i maden. Og netop frugter kan alle samle, spise og konservere. I bogen finder du opskrifter på fx agernsmåkager, enebærsennep, hasselnøddecreme, varm havtornsaft med krydderier, tjørnebærgelé, abildkranse, mirabellechutney, tyttebærboller, slåen æblegelé og skovjordbærmarengs. 

Rabarber

Først omkring 1930 begyndte man at spise rabarber herhjemme. Oprindelig brugte man udelukkende planten som lægeplante, og dens historie kan spores flere tusinde år tilbage i tiden. I dag bruges den syrlige grøntsag flittigt i det meste af verden, både i det salte og det søde køkken, og der findes mere end 70 forskellige sorter.

I denne lille bog øser Inger Vaaben, indehaver af det økologiske urtegartneri Nielsen & Nielsen, ud af sin viden om den populære forårsbebuders historie, dyrkning og anvendelse. Carsten Lunding, madarkitekt og forfatter til flere bøger om smag, har bidraget med opskrifter og afsnittet om rabarbersmage.

Bogen indeholder 28 rabarberopskrifter på hhv. middagsretter, desserter, syltning, drikke og tilbehør.

Rabarber er en pocketudgave af og erstatter bogen Smagen af Rabarber, der udkom første gang i 2015.

Roser

Der findes utallige rosensorter, og der kommer hele tiden flere til. Nogle er døgnfluer, andre viser sig at kunne modstå vores klima og sygdomme. I denne bog er der lagt vægt på at beskrive de smukkeste, mest hårdføre og sunde sorter, de roser, der giver dig maksimal glæde og minimale genvordigheder. 

Landskabsarkitekt Jane Schul beskriver i bogen række gode sorter inden for de gængse rosengrupper. Nogle er kendte, andre mindre kendte men alle er anbefalelsesværdige på grund af deres smukke blomster og eller duft. Der er nok at tage af. Både inden for de botaniske, historiske og moderne rosentyper. 

Sommerfugle og blomster

Dagsommerfugle er smukke og vækker uvilkårligt beundring med deres farvepragt og elegante flugt. Vi glædes ved den første gule citronsommerfugl eller den farvestrålende dagpåfugleøje, der flakser omkring i staudebedet. Sværmere og møl ser man mindre til, fordi de først er aktive om aftenen, men også de har en egen skønhed og poesi, når først man får øjnene op for dem. 

I bogen præsenterer Susanne Harding, biolog, agronom og specialist i insektøkologi, de almindeligste sommerfuglearter i den danske natur og, ikke mindst, i vores haver. Hun beskriver sommerfuglenes interessante liv, som man selv kan opleve, bare man ved, hvad man skal kigge efter, og giver tips til hvilke planter, man med fordel kan anskaffe til haven, for at få endnu flere sommerfugle. 

Spiselige blomster 

Med det nye nordiske køkken er sket en "opblomstring" af interessen for vilde og dyrkede urter i Skandinavien, og mange dygtige kokke har kastet sig over brugen af blomster til pynt og i maden. Det smitter selvfølgelig af på os andre. Spiselige blomster er populære som aldrig før, og mange vil gerne vide, hvilke blomster de kan bruge og til hvad. 

I bogen giver den erfarne have- og madskribent Anemette Olesen sit bud på blomster, som kan plukkes og fortæres til alles velbehag. Bogen indeholder masser af gode tips og opskrifter som fx kandiseret stedmoder, sommersuppe, skovmærkesnaps og kage med natviol. 

Spiselige svampe

Det er så dejligt at gå på svampejagt i naturen, men det er ikke altid nemt at kende de spiselige og de giftige svampe fra hinanden. De nemme spisesvampe som fx kantarel, spiselig rørhat, østershat og markchampignon er til at få styr på, men andre svampe kræver hjælp og vejledning fra en svampekyndig.

Forfatter, tegner og ivrig svampejæger Peter Nielsen har haft sin gang i naturen hele sit liv. I denne bog har han tegnet og beskrevet 25 almindelige spisesvampe Hver svamp beskrives med størrelse, udseende, levested, duft, smag og forvekslingsmuligheder. Han fortæller, hvad man skal undgå, når man indsamler og tilbereder svampe, desuden indeholder bogen ni lækre svampeopskrifter. 

Spiselige vilde planter

Mange af naturens planter kan spises, og der kan nemt gå sport i at gå på jagt efter vilde planter og anvende dem i forskellige madretter. En tur i forårsskoven kan kombineres med indsamling af ramsløg, brændenælde, døvnælde, martsviol, skovmærke, skovsyre og sødskærm. Og på en forårstur til stranden kan man plukke strandarve, strandkål, strandvejbred og strandsennep. Alle planter, der er velegnede til brug i køkkenet. 

Der er virkelig mange muligheder, men det er vigtigt at kende forskel på spiselige og giftige planter. I denne bog gennemgår Anemette Olesen en række af de særligt gode planter, der anbefales til spisning, og som er nemme at finde. Planterne er illustreret med vellignende tegninger.

Bogen indeholder desuden opskrifter, fx champignonsalat med mælkebøtteblade og pære-mandel tærte med friske violer. 

Vilde bier og biplanter

Lyden af summende bier, der flyver fra blomst til blomst, er indbegrebet af forår og sommer. Bierne er vigtige bestøvere af både vilde og dyrkede planter og en væsentlig del af den biologiske mangfoldighed. De vilde bier er imidlertid gået voldsomt tilbage overalt på grund af manglende ynglesteder og egnede fødeplanter. Vi må gøre en indsats for at vende udviklingen.

Forudsætningen for at hjælpe bierne er viden om dem og deres liv. Deres naturlige levested er i naturen, men vi kan også hjælpe dem i haven eller på terrassen ved at tilbyde gode leve- og redesteder og bivenlige blomster.

I bogen fortæller Susanne Harding, biolog, agronom og specialist i insektøkologi, om de vilde biers liv og deres foretrukne planter og levesteder.

Urtete fra natur og have

Urtete drikker vi, fordi den gavner kroppen og for nydelsens skyld. Traditionen har vi overtaget efter munke. De lavede udtræk af planter med kogende vand, fordi de opdagede, at forskellige slags planteudtræk kunne lindre, helbrede eller forebygge diverse skavanker. 


En daglig kop urtete kan blive et af dagens dejlige og afstressende små øjeblikke. I bogen forklarer Anemette Olesen, hvordan man nemt selv kan samle og tørre urter, hvilke der kan bruges, og hvad de gør godt for. Og hun viser, hvordan man ved en skånsom tørring opnår, at de medicinske indholdsstoffer bevares. 

Du får naturligvis også opskrifter på teer af urter, som du selv kan dyrke eller samle i naturen.

Æbler

Æblet er vel nok den mest kendte frugt herhjemme, og der er rigtig mange sorter at vælge i mellem. I denne bog får du hjælp til at finde ud af, hvilke sorter, der passer til netop din have og smag.

Forfatter og hortonom Maren Korsgaard beskriver 24 velsmagende og robuste æblesorter – røde og grønne, store og små – og fortæller om smag, udseende, holdbarhed, frugtkød og sundhedsværdi.

Bogen indeholder desuden en række dejlige opskrifter med æbler – gelé, sirup, mos, chutney, kage, salat og suppe.