Smagen af græskar - bog om velsmagende sorter
Der er mange grunde til at spise græskar og til at gastronomer nu anvender de forskellige græskarsorter i madlavningen. Græskarsmag nuancerer i både sødme, muskat- og nøddearoma. Sødmen fungerer som en naturlig smagsforstærker, så når græskar indgår i en ret, vil denne simpelthen smage af mere. Tilsættes noget surt, som eddike, vin, most eller syrlige frugter får græskarsmagen det rette modspil. Udover at smage godt har græskar et meget lavt energiindhold, og er perfekte i en slankekur. De indeholder også A-vitaminet lutein, der forebygger svækket alderssyn, og græskarfrøene har de sunde, umættede Omega-3-fedtsyrer og E-vitamin. Der er mange grunde til at spise græskar og til at bruge forskellige græskarsorter.
Denne bog gennemgår 20 af de mest velsmagende sorter, giver råd om dyrkning og anvendelse samt bringer en række opskrifter til inspiration. Et par halloween-ideer indgår også. Forfatter Maren Korsgaard giver også inspiration til, hvordan grøntsagen kan bruges på nye og lækre måder i køkkenet.
Bogen berører bl.a. områder som:
· Historie og traditioner
· Dyrkning, høst og opbevaring
· Såning og udplantning
· Mere end 30 opskrifter
Indbundet, 128 sider.
Måler: 26x21 cm.
Botanisk tegner, Kirsten Tind, har tegnet alle de smukke græskarsorter.