Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences Update cookies preferences
Topsælgere

Køkkenhave bøger

Bliv inspireret af vores store udvalg af bøger og bogtitler der indeholder mad og have. Læs eksempelvis om hvordan du brygger din egen urtete i bogen Urtete af Annemette Olesen eller hvordan du anretter og holder en smuk køkken have i bogen Smuk Køkkenhave af arkitekterne Louise Risør og Jacob Fischer. I øjeblikket har vi 30 bogtitler, der hører til denne kategori. 

Model/varenr.: 9788794564113

Fra frø til fantastisk smag – din guide til hjemmedyrkede tomater!

"Efter lang tids søgen efter smagfulde tomater her i Danmark, har jeg endelig fundet dem.” Sådan lød det fra Matt Orlando, tidligere chefkok på Noma, da han smagte tomaterne fra Gartneri Toftegaard.

 

Hvert år deltager tusindvis af gæster i Garteneri Toftegaards "Tomatsmagedag", hvor de er med til at vælge de bedste tomater – Vi tør godt kalde det Danmarks største smagepanel.

Ud af cirka 1.200 afprøvede sorter har vi omhyggeligt udvalgt de 76 bedste, der kombinerer fremragende smag med gode dyrkningsforhold.

Alt, hvad der er nødvendigt for at dyrke egne tomater, er samlet her i bogen – fra valg af sorter og dyrkningsteknikker til gødning, frøtagning og økologisk dyrkning. 

Du får også viden om, hvordan planterne beskyttes mod sygdomme, samt hvordan du høster og opbevarer tomaterne, så du får mest muligt ud af høsten.

Uanset om du er nybegynder eller erfaren, vil du få de rette redskaber til at dyrke både sunde og velsmagende tomater.

Forfatteren Lene Tvedegaard er agronom og ejer af Gartneri Toftegaard ved Køge, som er specialiseret i "Den økologiske spiselige have". Med fokus på tomater, krydderurter og chili har hun samlet omfattende viden gennem årene, som hun deler i denne bog. Lene Tvedegaard er også forfatter til Krydderurter – bogen for urteelskere, Chili og Havens krydderurter.

(Bogen har tidligere været udgivet under titlen Den nye røde om tomater.)

 

Forfatter: Lene Tvedegaard

Sider: 172

Hardcover

Mål: 26x17

249,00 DKK  m/Moms
( 199,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: WSHOP-7125

KLASSIKER I NY UDGAVE

Jens Juhl og Sølva Falgrens populære hønsebog kommer nu i 3. udgave – i nyt, friskt layout og med (lidt) ændret titel
 
Ved at dyrke økologisk får afgrøder og dyr lov til at udvikle sig langsommere, hvilket betyder bedre grønsager og kød. Smagen udvikles, når dyr og planter ikke presses til hurtig vækst, og når de har et godt liv. Ved at give hønsene forhold, der ligger tæt på deres naturlige levemåde, hvad angår føde og adfærd, får man glade høns og dermed også de bedste æg og den mest velsmagende og sunde steg. 
 
Økologiske høns – selvforsyning til husbehov omtaler de bedste hønseracer til små hønsehold, livet i hønseflokken, hønsenes menukort, hønsehuset, pasning og pleje, udseende og anatomi, sygdomme, æg, slagtning og meget andet.   
 
Et must have til den selvforsynende familie og til alle, der elsker friske morgenæg direkte fra hønen.
 
 

Jens Juhl og Sølva Falgren har holdt høns i mange år og hjælper gennem

AGENDA 21 med at sætte høns på prøve hos interesserede. Forfatterne holder

hvert år mange kurser om økologisk have og hønsehold og har skrevet flere

bøger om at økologisk dyrkning.

 

Forfattere: Jens Juhl & Sølva Falgren

Illustrationer: Daniel Haase

Format: 16,6 X 25,1 cm

Hardcover, 160 sider

249,00 DKK  m/Moms
( 199,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788794564090

HVORFOR SKRIVE EN BOG OM JORD?

Jord angår os alle – uanset om vi bor på landet eller i byen.
Den forsyner os med alt, vi har brug for, og dens tilstand er afgørende for klimaet, biodiversiteten og vores overlevelse.
Uden frugtbar jord – ingen mad, intet tøj, ingen byggematerialer, ingen medicin. – Hervé Lognonné
 
I denne bog tager forfatteren os med på en rejse ind i jordens verden for at undersøge, hvordan klimaforandringerne udfordrer den – og vores fremtid.
Med indsigt og konkrete eksempler afdækker han jordens skjulte liv, opbygning og historie og diskuterer menneskets rolle og ansvar i dens udvikling. 
Undervejs præsenterer han danske aktører, der allerede baner vejen for en bæredygtig fremtid.
 
Hervé Lognonné er praktisk økolog, foredragsholder og haveskribent.
Han er franskmand og har boet på Fyn i over 40 år.
 
Fagredaktør: Mia Stochholm
249,00 DKK  m/Moms
( 199,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788794564007

SANKEMAGI I HVERDAGEN 

Foråret er på vej, og snart bugner naturen igen af spiselige skatte. I hænderne på Stephanie Straube Alemanno bliver høsten tryllet om til sunde og superdelikate retter. 
 
Stephanie Straube Alemanno er kok, opskriftudvikler, 
vild mad-konsulent og arkæolog med speciale i forhistorisk kost. 
Hun skriver om vilde planter og mad under navnet Sankesnilde. Siden hun var helt ung har hun interesseret sig for naturens spisekammer – og mad i det hele taget. 
Stephanie deltog desuden også i tv-programmet Masterchef i 2015.
 
I denne bog beskriver hun en række af sine egne favoritplanter og fortæller om deres smagsmæssige og sundhedsfremmende egenskaber. Du får hendes bedste sankeråd og de lækreste opskrifter på retter stopfyldt med vitaminer og andre gode sager.
 
Få vilde planter ind i din hverdagskost, som både løfter maden til et nyt niveau, tilfører gratis ingredienser, og faktisk også mætter. 
 
»At fouragere eller sanke er en af menneskets ældste og mest instinktive måder at forbinde sig med naturen på, og evnen til at transformere vilde råvarer til dejlig mad, desserter, drikke og medicin er, som jeg ser det, en af de aller ældste former for magi. Det er en kundskab, som lærer os at være et med sæsonerne, lægge mærke til ændringer og være taknemlige for forandring.« – Stephanie Straube Alemanno
 
Forfatter: Stephanie Straube Alemanno
ISBN: 9788794564007
Format: 24x30 cm
216 sider
Illustrationer: Kirsten Tind
Tryk på svanemærket trykkeri på FSC papir.
299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788794564045

Her er kalenderen til dig, der elsker at bruge de mørke vintermåneder på at planlægge haveåret. Bogen til dig, der drømmer om den perfekte køkkenhave, men savner inspiration.

MIN KØKKENHAVE er en kombineret køkkenhavebog og planlægger. Bogen indeholder blandt andet en praktisk såkalender, oversigter over gode og dårlige naboplanter, lister til egne notater og en evighedskalender, der måned for måned giver forslag til aktiviteter i haven og ideer til, hvad der kan sås eller forspires. Desuden er der dyrkningstips, bl.a. til jordforbedring, kompostering, næringstilførsel og en god balance mellem skade- og nyttedyr. Det hele er baseret på principperne for økologisk og gravefri have, der vil sikre dig sunde, giftfrie og smagfulde afgrøder i køkkenhaven mange år ud i fremtiden. Jo mere, du bruger kalenderen, og jo flere egne erfaringer, den kom- mer til at indeholde, desto mere nyttig bliver den.

Ny must-have kalender til køkkenhaven
Planlægning er nøglen til succes i køkkenhaven – og denne kalender er din perfekte makker! Med måned-for-måned-guides, praktiske tips og plads til egne noter hjælper den dig med at holde styr på, hvornår der skal sås, plantes og høstes. Kalenderen er ideel til både begyndere og erfarne havefolk, der ønsker at få det bedste ud af deres køkkenhave.

Gør køkkenhavearbejdet nemmere og mere overskueligt – perfekt til dig selv eller som gave til en køkkenhaveentusiast.

Forfatter, Sera Cecilia Hejlskov

Indbundet, 228 sider. 

Måler: 22x17 cm.

ISBN: 9788794564045

199,00 DKK  m/Moms
( 159,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788794564083

Den smukke kogebog med titlen Claras gæstebud er skabt ud fra de gamle kogebøger fra Glorup Gods med et ønske om at skabe en ny kogebog ud fra de gamle opskrifter. Kogebogen er ikke blot en samling opskrifter, men en rejse gennem tid og tradition, hvor gamle danske retter bliver genoplivet og opdateret med moderne tvist. Bogen er en hyldest til dansk madkultur og en invitation til læserne om at samles om spisebordet og skabe nye minder med familie og venner.

I bogen finder man alt fra enkle hverdagsretter til overdådige festmåltider, alle baseret på gode råvarer, kærlighed til madlavningens håndværk og det at gøre sig umage. Historierne bag retterne, fyldt med anekdoter fra Glorup Gods’ fortid, gør læsningen til en oplevelse i sig selv.

Bogens forfatter Clara Rosenkrantz er født i Brasilien, vokset op på Christiania med fristadens værdier og fællesspisninger, og som voksen har hun arbejdet i mange år med gastronomi på flere Michelin-restauranter, hvor mad blev til kunst. Hendes unikke stil afspejles også i hendes madlavning, hvor hver ret er en visuel og gastronomisk oplevelse. Clara har giftet sig ind i den historiske familie på et af Fyns ældste godser. På Glorup Gods er hun kreativ direktør og har fået en dyb forståelse for Danmarks rige madkultur, som hun nu deler i sin nye kogebog.


Fotograf: Pia Winther

Grafisk layout: Sille Koppel

Indbundet, 192 sider. 

Måler: 24,5 x 30,5 cm.

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788794564038

»Enestående, grundig og rigt illustreret bog, der vil begejstre og forundre ...« – Lektørudtalelse, DBC

»Kan klart anbefales, selv for folk uden have.« – Nordjyske Stiftstidende

 

Danmarks allerførste havebog, Horticultura Danica, blev udgivet i 1647 – en lille undseelig bog på 129 sider + register, trykt med gotiske bogstaver og med tegninger af mønsterbede som de eneste illustrationer. Her kan man læse om, hvordan man etablerer en (fornem) renæssancehave og udformer smukke bede, hvilke blomster, urter og andre vækster, man kan plante i bedene, om nyttige haveredskaber, træer, podning og meget mere. 

Gunvor Maria Juul har nænsomt omsat hele Horticultura Danica til en læsevenlig version og kommenteret indholdet. Og hun har brugt flere år på at finde planteillustrationer i store botaniske værker fra forfatteren Hans Raszmussøn Blocks samtid. Et spændende indblik i 1600-tallet samt et uundværligt værk til alle haveentusiaster og haveelskere. 


Indbundet, 256 sider. 
Måler: 26 x 21 cm.

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788794564021

BOGEN FOR URTEELSKERE – 3. UDGAVE

Denne bog beskriver over 300 forskellige arter og sorter af krydderurter, herunder også vilde krydderurter, der kan bruges i madlavningen. Stort set alle krydderurte-arter og -sorter er med, sammen med information om den bedste dyrkningsmetode, opbevaring om vinteren, frøtagning og høst. Her er også afsnit om krydderurternes mangfoldighed, deres kulinariske egenskaber og vigtige indholds- stoffer.

For mad- og haveentusiaster er der fyldige afsnit om aromaer, brug og dyrkning, og der er gode madopskrifter fra kokkene Kirsten Skaarup, Thomas Hermann, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang.

Krydderurternes æteriske olier er afgørende for deres aroma. Derfor gøres der specielt meget ud af at beskrive dem. For hvad er det, der får timian til at dufte så markant, og hvordan bevarer vi bedst disse dejlige aromaer i maden? Skal de koge med i retten eller forsvinder smagsoplevelsen ved opvarmning?

Krydderurter udgør et sundt, grønt krydderi til vores mad. Urterne har også ofte en fortid som læge- planter, men hvad er det, de kan bruges til udover at sætte smag på vores mad og hvorfor? Denne bog giver et overblik over konkrete, veldokumenterede virkninger, samt hvad urterne anbefales til inden for moderne helse.

Lene Tvedegaard, agronom og ejer af Gartneri Toftegaard har sammen med Gunvor Maria Juul, urte- og madhistoriker, skrevet denne vægtige og passionerede bog.

I denne 3. udgave er bogen opdateret og har medtaget nye sorter og arter som Lakrids, Shiso, Sevenseas, Ingefær og Kardemomme samt nye vegetarretter af Kirsten Skaarup.

Indbundet, 414 sider. 
Måler: 24,5x21 cm.

399,00 DKK  m/Moms
( 319,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159983

’Grøntsager’ er det nyeste skud på stammen i den lille hvideserie, og her deler Jens Juhl og Sølva Falgren ud af deres årelangeerfaringer med at få succes i grøntsagshaven og lave dejlig, sund mad af udbyttet.

»De bedste grøntsager er dem, man selv dyrker, og de skal selvfølgelig være økologiske,« siger forfatterne bag bogen, Jens Juhl og Sølva Falgren. Og de ved, hvad de taler om.”Slottet” er navnet på deres kolonihavehus i Gladsaxe. Og i slotshaven har de siden 1994 eksperimenteret med a tdyrke økologiske grøntsager. I dag er de efterspurgte som foredragsholdere i hele landet, ligesom de inviterer alle med interesse for at blive klogere på økologi ind i deres have. Jens og Sølva har skrevet en række bøger om økologi. I denne lille, praktiske guide introducerer de kort grundprincipperne i økologisk dyrkning og giver gode tips til at få succes med: agurk, tomat, peberfrugt, chili, squash, hokkaido, bladbede, spinat, salatplanter, bønner, hestebønner, gulerødder, hvidløg, kål, løg, porrer, knoldselleri, pastinak, persillerod, rødbede, kartofler, jordskokker, asparges og rabarber.

Bogen indeholder 32 opskrifter.


• Indbundet
• Antal sider: 96 sider. 
• Måler: 17,3x12,3 cm

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159945

HAVEN SET FRA PLANTERNES SYNSVINKEL

Planter fungerer som individer, der kæmper for overlevelse og er afhængige af deres omgivelser, af hinanden – og af os.

Denne banebrydende bog bringer dig en fængslende forståelse af havens og planternes forunderlige liv.

Med sin ekspertise inden for videnskab, afdækker Dr. Stuart Farrimond hemmelighederne bag plantevækst, jordkvalitet og optimalt planteliv.

 

Gennem klare og tilgængelige forklaringer udforsker bogen essentielle emner som planteernæring, fotosyntese og mikrobiel aktivitet i jorden. Dr. Farrimond guider læserne med en blanding af videnskabelig præcision og praktisk indsigt, hvilket gør komplekse koncepter forståelige for enhver haveentusiast.

Denne viden dig mulighed for at tilpasse dyrkningsforholdene optimalt. Du kan justere faktorer som lys, vand, og jordkvalitet baseret på de specifikke behov hos de planter, du ønsker at dyrke.

 

“Planternes forunderlige liv” er ikke kun en vejledning; det er en rejse gennem naturens komplekse processer og deres direkte anvendelse i din have. Uanset om du er en nybegynder eller en erfaren gartner, vil denne bog inspirere dig til at dyrke og forstå dine planter på et dybere niveau.

Træd ind i haven med nyt syn, og lad dine grønne fingre udforske det videnskabelige fundament for en frodig og vellykket have.

 

Forfatter: Dr Stuart Farrimond

Oversætter: Bo Egelund, 224 sider

Ekstra faglig korrektur: Maren Korsgaard

Måler: 26,1 x 21,6 cm

ISBN: 978-87-931-5994-5

 

»En meget letlæst bog, fyldt med videnskabelige resultater, der giver større forståelse af og selvtillid i havearbejdet. En masse interessante fakta, genial bog.«

– Læseranmeldelse

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159846

»En glimrende guide til at transformere sin egen have til et vildt og levende sted for natur og øget biodiversitet.« – Lektørudtalelse

»Den vildeste havebog ... gode og meget inspirerende fotos«. Natur og Miljø

 

Skab en Vild Have – Øg Biodiversiteten med Jens Thejsens Guide

Drømmer du om en have, hvor bierne summer, fuglene fløjter, og naturen trives i al sin mangfoldighed? Den Vilde Have af Jens Thejsen er den perfekte guide til at forvandle din have til et blomstrende økosystem, hvor biodiversiteten får lov at blomstre. Bogen er en inspirerende og praktisk håndbog, der giver dig al viden til at skabe en have, der ikke kun er smuk, men også gavner naturen.

I Den Vilde Have lærer du, hvordan du skaber forskellige typer habitathaver baseret på de naturlige forhold på din grund. Om du har en have tæt på skov, strand eller et vådområde, får du konkrete råd til at udnytte de lokale forhold optimalt – fra valg af planter til hvordan du skaber et habitat for dyreliv.

Bogen indeholder detaljerede plantelister, over 200 smukke fotos og praktiske tips om, hvordan du vælger de rette arter, fremmer biodiversiteten og skaber levesteder for både planter, dyr og mikroorganismer. Læs om, hvordan hjemmehørende, flerårige planter er bedre for økosystemet end ikke-hjemmehørende og enårige, og hvordan gamle og døde træer spiller en vital rolle i haven.

Jens Thejsen, ekspert i havearbejde og natur, deler sin passion for at skabe haveprojekter, der styrker naturens balance. Den Vilde Have er din guide til en smukkere, vildere og mere bæredygtig have, der gavner både naturen og dine sanser.

I nærheden af skov er det f.eks. oplagt at anlægge en skovhave eller en havelund. Har man sommerhus nær en strand, er det en fordel at tilpasse haven den sandede jord, og ligger haven i et område, der ofte bliver oversvømmet, er det smart at udnytte vandet og plante noget, der passer til det fugtige miljø.

Her er alt, hvad du skal vide, hvis du også ønsker en vildere have.

Indbundet, 224 sider. 
Måler: 28,5x21,4 cm.

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159839

»Det er svært ikke at overgive sig til Huw Richards' entusiasme, og det er en bog, der kan få ønsket om jord under neglene og selvforsyning frem i rigtig mange folk.« – Lektørudtalelse, DBC

 

Den perfekte bog til grøntsagsdyrkning. Med enkle og effektive metoder kan alle blive succesfulde grøntsagsavlere. Grøntsagsbogen er spækket med gode råd om, hvordan man toptuner sin køkkenhave – uden at blive stresset og ruineret. I bogen får du en tydelig guide til, hvordan du smart kan opnå maksimal effekt med din grøntsagsdyrkning, uden at du skal bruge en masse tid eller penge. 

Millioner har set Huw Richards over skulderen, siden han som bare 12-årig lagde sin første havevideo ud på YouTube. I dag har han mere end 600.000 følgere. Huw Richards brænder for at give andre mulighed for at få naturen ind under huden og finde den ro og nydelse ved at dyrke sin egen mad, han selv har. Det er hans mission, som han siger.

Grøntsagsbogen er Huws 3. udgivelse på dansk. Den er fyldt med brugbare illustrationer og massere af gode råd og ideer. Den ideelle gave til alle, som ønsker at høste fordele af deres arbejde i haven. 

Oversat til dansk af Bo Egelund.


Forfatter: Huw Richards

Indbundet, 224 sider.
Måler: 24x20 cm.

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159761

Havekunst og billedkunst hånd i hånd

Det er ikke størrelsen, der gør det. Selv i en lille byhave, som den, multikunstner Nina Ferlov ejer i hjertet af det gamle Middelfart, er der nok at fortælle om. Det handler om øjnene, der ser, og set gennem Nina Ferlovs øjne åbnes sanserne for det nære. 

Nina Ferlov kaldes ofte akvarellens mester. Hvorfor forstår man med denne smukke bog i hånden, en kærlighedserklæring til planterne i kunstnerens egen have og en hyldest til årstidernes vekslen. 

Med sin sjældne sans for detaljer og farvekomposition har Nina Ferlov portrætteret planterne i sin lille byhave en for en gennem et kalenderår. Hun har et personligt forhold til dem alle og ved, hvordan de fandt vej til Søndergade 8. Porcelænsblomsten, for eksempel, som hun egentlig ikke brød sig om... "men da jeg fik en porcelænsblomst af en veninde, måtte den have plads i haven. Min holdning ændrede sig, da den begyndte at blomstre, og jeg fik lyst til at male den" fortæller hun i bogen. 

Nina Ferlov er også stoftrykker, tekstildesigner og billedkunstner.


Hardcover, 192 sider.
Måler: 26x18 cm.

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159587

NYHED

En uundværlig håndbog i køkkenet.

Bogen om smag - for familiens skyld 

Hvad er umami? Hvad gør jeg, hvis min mad er blevet for salt? Hvordan får jeg bøffen til at smage, så gæsterne jubler?
Carsten Lunding har svarene, og i sin nyeste bog deler han gavmildt ud af sine bedste tips. De fleste kender til de fem grundsmage: sødt, salt, surt, bittert og umami. Men hvordan får vi dem i spil, og hvordan påvirker de hinanden? Det spiller en afgørende rolle for, hvordan maden kommer til at smage. Råvarernes kvalitet har selvfølgelig betydning for resultatet, men det er tilsmagningen, der afgør, om du ender med et vellykket måltid. Ifølge Carsten Lunding er tilsmagning ganske enkelt madlavningens grundlov. »Det handler om at kombinere sig frem til retter, hvor alle smagene er til stede, samtidig med at der også er bud efter de andresanser,« siger han. »Du kan læse en opskrift og sætte flueben på din tjekliste over, hvad der skal være til stede. Det med den gode balance er tilsmagningens opgave. Her løfter vi os fra noget, et computerprogram kan udføre, til en disciplin, der kræver øvelse, hukommelse, viden, fantasi og kontakt med kroppen og dens lyst.« Forudsætningen for at trylle med de fem grundsmage i sit eget køkken er et basislager, som ud over salt og peber kan indeholde sukker, sirupper, honning, ansjoser, chokolade, bouillon, fond i fryseren, creme fraiche, tomatpuré, eddiker, vin og citron. Har du et basislager, er tilsmagning både sjovt og nemt, og med SMAGSBOGEN på hylden kan det ikke gå galt, lover Carsten Lunding.

Kokken Carsten Lunding giver i bogen gode tips til, hvordan madens smagsunivers forbedres og bliver mere interessant. Til daglig slår forfatter, kok og lærer Carsten Lunding sine folder på Krogerup Højskole, hvor han underviser i grøn gastro.


Indbundet, 80 sider.
Måler: 21x16 cm

Gina Lorubbio står for de flotte illustrationer, der er anvendt i bogen.

149,00 DKK  m/Moms
( 119,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159716

ER DU NY I HAVEN og har svært ved at overskue projektet? Har du ledt efter svar på dine havespørgsmål, men er druknet i information? Eller har du dyrket have i mange år, men leder efter en ny og mere afslappet måde at gøre tingene på? Så er denne bog til dig.

Vi rydder op i virvaret af regler, gode råd, myter og misforståelser, der florerer på haveområdet, og foreslår enklere måder at gøre tingene på – hvad enten du er til ”vild med vilje” eller stram minimalisme. Med denne bog i hånden kan du på et informeret grundlag beslutte, hvad du vil bruge din tid i haven på og hvad du vælger at være ligeglad med. I haven er det dig, der bestemmer, uden andre pligter end dem, du giver dig selv. Sig farvel til havearbejde, goddag til havehygge, og kom i gang med at skabe den have, der tænder glæden i lige præcis dig. 

Nanna Louise Teckemeier er journalist, forfatter og plantenørd og har i mange år arbejdet med det grønne stofområde. Nanna har en særlig interesse for urban gardening og deler sine bedste tips på altanguru.dk. Filosofien er, at ingen plads er for lille til at rumme lidt grøn magi. 

Om forfatterne

Kenn Römer-Bruhn er have- og fotojournalist og regerer over 13.000 kvadratmeter besøgs- og inspirationshave, hvor der altid er nye ideer og projekter i gang. Havens stil er vild cottage med plads til dyreliv. Kenn deler ud af sine gode råd på havekurser, som havedesigner og på blomsterhaven.dk


Indbundet, 250 sider.
Måler: 21x 25,5 cm.

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
268,00 DKK  m/Moms
Du sparer: 169,00 DKK
Model/varenr.: 9788793159655

Huw Richards gav sig selv den udfordring, at han ville dyrke frugt og grøntsager uden udgifter. Han gennemførte og nu vil han gerne hjælpe dig til at gøre det samme. 

Har du ikke råd til et højbed? Lav et af gamle paller. Vil du ikke bruge penge på at købe planter? Se i dit køkken og find det, der kan dyrkes. Har du brug for en bestemt rive? Byt værktøj med naboen. Ingen have? Find steder i dit lokalområde og dyrk masser af mad.

Huws bog "Dyrk gratis mad" er inspirerende og indeholder praktiske råd, du behøver for at komme i gang, dyrke, passe og høste dine egne produkter af frugt og grøntsager. Økologisk og uden omkostninger - også selvom du er nybegynder. Tag et stort skridt mod selvforsyning og virkelig bæredygtighed. 

Oversat til dansk af Bo Egelund.


Indbundet, 224 sider.
Måler: 24x20 cm.

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159617

I Middelalderen ankom en sand hærskare af kristne munke og nonner til Norden fra Mellem- og Sydeuropa. Nogle af dem var vegetarer – noget meget nyt i tiden. Den vegetariske livsstil gjorde det naturligt for disse munke at dyrke velassorterede køkkenhaver. Selvforsyning med lægeplanter var også vigtigt. Klostrene drev hospitaler og havde brug for store mængder urter i god kvalitet.

Der blev bygget over 100 klostre i Danmark, mange af dem havde lægeplantehaver. Desværre er ingen af disse kloster- eller herregårds-haver blevet bevaret for eftertiden. Men ved klostre og i lægeplantehaver kan man stadig se en lang række af de lægeplanter, som munke og nonner førte til Danmark.

Bogen rummer portrætter af en række vigtige klosterplanter, der har været brugt og nogle som stadig bruges som lægeplanter.

Forfatter til bogen, Gunvor Maria Juul, er madhistoriker og urtespecialist. Hun har været rådgiver ved anlæggelsen af medicinhaven ved Science Musserne i Århus samt krydderurtehaven i Gråsten.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159518

“Hvilket bogstav skal vi bage i dag?"

Er man lige begyndt at lære bogstaver, kan det være sjovt at bage kager med bogstaver, der indgår i barnets navn, men det kan også være sjovt at bage en kage til en ven. Bagning er en hyggelig aktivitet, der kan samle store og små og her kombineres bagning med indlæring, hvilket kan gøre det nemmere for barnet at huske og genkende bogstaverne. 

I bogen "KAGE ABC" er der kager, som er lette og hurtige at lave, men også kager der tager lidt tid. Der er sprøde, bløde, saftige kager, der egner sig både til hverdag og fest. 

Det er hyggeligt at gå i køkkenet og bage og gerne voksne og børn sammen eller hver for sig. Der er altid noget at lære for både små og store, og det er sjovt, når det ender med lækre kager, der smager godt og er lavet af gode råvarer. 

I bogen er der kager til mange timers bogstavleg og gode mundfulde.


Indbundet, 80 sider.
Måler: 21x16 cm.

Bogens forfatter Katrine Klinken er kok og kendt kogebogsforfatter. Hun har skrevet Børnenes Køkken og Børnenes Bagebog.
Gina Lorubbio er tegner, historiefortæller og lærer ved Heirloom Foodprojekt og har bragt tegningerne til bogen.

149,00 DKK  m/Moms
( 119,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159501

Mangler du erfaring og har kun lidt plads?
Så behøver det ikke at være et problem for med bogen Køkkenhave i ét bed kan du hele året rundt spise lækker mad, som du selv har dyrket. 

Med kun 21 år, er Huw Richards allerede en erfaren havedyrker, som har udgivet flere bøger om havedyrkning. I denne bog viser Huw, hvordan der let kan dyrkes en mængde økologiske grøntsager i bare ét højbed, så der er noget at spise hver måned.

I bogen kan du læse om, hvordan det kan gøres - måned for måned. Bogen viser også enkle dyrkningstekniker trin for trin. 
Hvis du starter med forspiring i vindueskarmen, så er der større chance for en god høst. 

Den unge forfatter Huw Richards er ophavsmanden bag den populære YouTube-kanal Huws Nursery med en følgerskare på over 270.000 køkkenhaveglade personer. Huw har med sin YouTube-kanal skabt enorm interesse for den yngre generation til at få gang i dyrkning af køkkenhave. Og Huw er en stor inspiration for alle.

Bogen er oversat direkte fra engelsk af forfatter Bo Egelund og behandler bl.a. følgende områder:

· Grøntsager i krukker 
· Sygdomme og skadedyr
· Højbedet måned for måned
· Frø og småplanter
· Vanding af afgrøder


Indbundet, 226 sider.
Måler: 24x20 cm.

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159471

Bryg lækker og velsmagende urtete med planter fra haven

Urtete har været kendt i mange hundrede år og er stadig en populær drik blandt mange.
Forskellige slags planteudtræk kan lindre, helbrede og eller forebygge diverse skavanker og det er nemt selv at samle og tørre urter, der kan bruges til brygning af te, men det er vigtigt at vide, hvilke planter der kan bruges og hvad de gør godt for. Ved skånsom tørring opnås, at de medicinske indholdsstoffer bevares. 

Urtete drikker vi, fordi det gavner kroppen og for nydelsens skyld. En daglig kop urtete kan nemt blive et af dagens dejlige og afstressende øjeblikke i en hektiske hverdag. 

Den kendte urteskribent Anemette Olesen giver i bogen opskrifter på en lang række urteteer, som du selv har mulighed for at samle eller dyrke planterne til. I bogen fortælles der også om de virksomme indholdsstoffer og hvad de gør godt for. 


• Indbundet
• Antal sider: 96 sider. 
• Måler: 17x12,5 cm

Nina Ferlov har tegnet omslaget og enkelte illustrationer til bogen. 

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159457

Sunde, giftfrie frugter og bær fra egen have

Maren Korsgaard giver dig med denne bog inspiration og viden til at dyrke dine egne frugter og bær på økologisk, naturlig vis. Bogen beskriver over 60 arter af frugt og bær, som kan dyrkes i haven. Nogle kræver meget plads, mens andre kan gro i en krukke eller på altanen. Succesen bliver størst med gode, robuste sorter, og i bogen omtales over 250 sorter. 

De sygdomme og skadedyr, der kan ramme frugterne eller træerne, bliver beskrevet, og her er vejledning i, hvordan du kan undgå dem eller bekæmpe dem med økologiske metoder.

Flexicover, 256 sider. 
Måler: 25x16 cm.

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159402

Lyden af summende bier, som flyver fra én blomst til en anden, er indbegrebet af sommer.
Bier er vigtige bestøvere af både vilde og dyrkede planter og en væsentlig del af den biologiske mangfoldighed. Som privat person kan man godt tilbyde vilde bier gode levesteder, egnede blomster samt redesteder. Med de rigtige planter i haven, på terrassen eller altanen, kan man du gøre en vigtig indsats for at bremse de vilde biers tilbagegang. 

I denne lille bog kan du læse om vilde bier, deres foretrukne planter og deres liv.
Bogens forfatter Susanne Harding er biolog, agronom og specialist i insektøkologi. 


• Indbundet
• Antal sider: 96
• Mål: 17x12,5 cm

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159419

Dagsommerfugle er smukke, og de vækker uvilkårligt beundring med deres farvepragt og elegante flugt. Mange glædes ved synet af den første gule citronsommerfugl en solskinsdag i februar eller af den farvestrålende dagpåfugleøje, der flakser omkring i staudebedet. Men sommerfugle er også natsværmere, som man ikke ser så meget til, da de først er aktive om aftenen, og møl, der ofte er små, gråbrune kræ. Men også de har deres egen skønhed og poesi, når man først får øjnene op for dem.

I denne bog præsenteres de almindeligste arter, som kan iagttages i den danske natur og ikke mindst i danske haver. Bogens forfatter, Susanne Harding, fortæller om dyrenes interessante liv og om de planter, man med fordel kan anskaffe til haven for at få endnu flere sommerfugle.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159433

Smuk Køkkenhave – Skab En Æstetisk Og Nyttefuld Have

I "Smuk Køkkenhave" guider landskabsarkitekterne Louise Risør og Jacob Fischer dig til at skabe en køkkenhave, der ikke kun er praktisk, men også smuk. Bogen præsenterer ti inspirerende haveplaner, hvor køkkenhaven er den centrale og integrerede del af havens samlede design. Gennem deres rejse og havebesøg i lande som Frankrig, England, Marokko, Slovenien og Sverige, har forfatterne samlet ideer og inspiration til, hvordan du kan indrette en køkkenhave, der både glæder øjet og giver dig de bedste, sunde råvarer.

Bogen rummer smukke illustrationer og konkrete råd om, hvordan du kan skabe en køkkenhave, der kombinerer æstetik med funktionalitet. Du lærer at vælge de rette planter, designe en smuk have med fokus på både nytte og pryd, og hvordan du kan integrere køkkenhaven i haven på en harmonisk måde. Uanset om du har en stor eller lille have, giver bogen dig inspiration til at gøre køkkenhaven til et naturligt midtpunkt, der er både dekorativt og nyttigt.

Praktiske Detaljer:

  • Forfattere: Jacob Fischer & Louise Risør
  • Format: Indbundet
  • Antal sider: 112 sider
  • Mål: 21x16 cm
  • Indhold: Køkkenhave-design, bæredygtighed, planter og praktiske løsninger
 
299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159372

Bogen der handler om en af havens største kostbarheder, æblerne, og hvordan man får vidunderlig most og sidenhen cider. Det kræver ikke meget andet end æblerne, lidt udstyr, gå-på-mod og en smule arbejde fortæller Søren Lyshøj. 

Indbundet, 128 sider.
Måler 16x25 cm.

249,00 DKK  m/Moms
( 199,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159365

Kirsten Engholm, gartner i Orangeriet i Fredensborg Slotshave, har arbejdet med orangeriplanter i mere end 20 år og det er i dag blevet hendes passion. Fredensborg Slotshaves orangerie er et af de få, der drives som et herskabeligt 1700-tals orangeri, hvor der dyrkes ældgamle baljeplanter, der plejes og passes som kongelige klenodier. 

Kirsten Engholm fortæller i bogen "Orangeriet - historien og planterne" om orangeriernes historie verden over og om de mange planter, der er blevet anvendt i orangerierne gemme tiden samt hvordan man bedst dyrker dem. 

Indbundet, 124 sider. 
Måler 17,5x23,5 cm.

199,00 DKK  m/Moms
( 159,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159358

Krydderurter kan tilføre et sansebombardement af dufte til haven eller vindueskarmen, og det er fascinerende at føre en hånd gennem løvet og blive beruset af de aromaer, der rammer næsen. De er også dekorative, og deres blomster er spiselige. Så hvorfor ikke supplere sommerblomsterne eller stauderne med spiselige krydderurter. 

Krydderurter er også skønne og uundværlige smagsgivere i vores mad, og de kan løfte selv simple retter op til nye højder. I denne bog omtales mere end 40 krydderurter, deres egenskaber og dyrkning, og der er opskrifter på deres anvendelse. 


Indbundet, 96 sider
Måler: 17x12,5 cm

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159044

Der er mange grunde til at spise græskar og til at gastronomer nu anvender de forskellige græskarsorter i madlavningen. Græskarsmag nuancerer i både sødme, muskat- og nøddearoma. Sødmen fungerer som en naturlig smagsforstærker, så når græskar indgår i en ret, vil denne simpelthen smage af mere. Tilsættes noget surt, som eddike, vin, most eller syrlige frugter får græskarsmagen det rette modspil. Udover at smage godt har græskar et meget lavt energiindhold, og er perfekte i en slankekur. De indeholder også A-vitaminet lutein, der forebygger svækket alderssyn, og græskarfrøene har de sunde, umættede Omega-3-fedtsyrer og E-vitamin. Der er mange grunde til at spise græskar og til at bruge forskellige græskarsorter. 

Denne bog gennemgår 20 af de mest velsmagende sorter, giver råd om dyrkning og anvendelse samt bringer en række opskrifter til inspiration. Et par halloween-ideer indgår også. Forfatter Maren Korsgaard giver også inspiration til, hvordan grøntsagen kan bruges på nye og lækre måder i køkkenet. 

Bogen berører bl.a. områder som:

· Historie og traditioner
· Dyrkning, høst og opbevaring
· Såning og udplantning
· Mere end 30 opskrifter


Indbundet, 128 sider. 
Måler: 26x21 cm.

Botanisk tegner, Kirsten Tind, har tegnet alle de smukke græskarsorter.

49,00 DKK  m/Moms
( 39,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159075

Bogen der beskriver 78 smagfulde tomatsorter, udvalgt blandt ca. 1000 sorter. 

Lene Tvedegaard giver dig opskriften på at dyrke de bedste og sundeste planter for at få de mest smagfulde tomater ud af det.

Softcover, 172 sider. 
Måler: 25x16 cm.

249,00 DKK  m/Moms
( 199,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159082

Bier i baghaven er en begynderbog om bier, der i et let sprog beskriver, hvordan man kommer godt fra start med biavl og hvordan et lille antal bifamilier holdes i haven. 

2. oplag som indeholder uddybende omtale af varroa-midden og bekæmpelsen af denne. 

Softcover, 144 sider.
Måler 16x25 cm

198,00 DKK  m/Moms
( 158,40 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159112

Træer og buske har spillet en overordentlig stor rolle for livet på jorden i millioner af år. I Danmark er vi glade for vores skove, der er de mest benyttede udflugtsmål i naturen, hvor man til stadighed forundres over den skønhed, variation og artsrigdom, man støder på. 

Denne bog om Danmarks træer og buske er en opdateret og rigt illustreret håndbog om skovens og det åbne lands træer og buske. I bogen bliver botaniske fakta krydret med spændende historier om vedplanternes levevis, forhistorie, navne, udnyttelse og meget mere. Bogen henvender sig til alle naturinteresserede og fungerer også godt som opslagsværk på forskellige sprog, hvis der blot ønskes hurtige og letfordøjelige informationer. 

Bogen anvendes også som lærebog på gartner- og skovbrugsuddannelsen. 
Bogen behandler bl.a. disse områder: 

· Beskrivelser, kendetegn, forvekslingsmuligheder, økologi, forekomst, navn og anvendelse af træer og buske. 
· Mere end 500 fotos, udbredelseskort og tegninger
· Bestemmelsesnøgle med billeder
· Oversigt med navne på dansk, latin, svensk, norsk, engelsk og tysk. 


Indbundet, 336 sider. 
Måler: 23x17 cm.

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159150

Mjøds Historie – og Hvordan Man Brygger Mjød af Søren Lyshøj er den ultimative guide til at brygge den ældste vin i verden, mjød.

Lær trin-for-trin, hvordan du brygger mjød, og få opskrifter på forskellige typer som rabarbermjød, mjød med mjødurter og kirsebærmjød.

Søren deler også sin viden om mjødens historie, vikingerne og tips til brygning og opbevaring. Perfekt for både begyndere og erfarne bryggere.

Praktiske Detaljer om Bogen:

  • Titel: Mjøds Historie – og Hvordan Man Brygger Mjød
  • Forfatter: Søren Lyshøj
  • Format: Indbundet
  • Antal sider: 96 sider
  • Mål: 25x16 cm
  • Indhold: Historie om mjød, opskrifter, bryggetips og opbevaring

Indbundet, 96 sider.

199,00 DKK  m/Moms
( 159,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159174

Modne jordbær... så er det sommer!

Når jordbær modnes er det per definition sommer og mon ikke mange mindes deres mormors have og jordbær med fløde? De mange sorter smager forskelligt, men hvilke smager bedst? Det er selvfølgelig en smagssag, men de jordbær, der får lov at modne af sig selv, smager klart af mest. Hvert eneste øjeblik året rundt, plukkes et jordbær et sted i verden. Det fristende bær er elsket af alle og dyrkes fra Grønland til Tasmanien og fra Columbia til Japan. Alligevel synes vi, at intet er mere dansk end jordbær med fløde. 

I denne bog "Smagen af jordbær" fortæller Maren Korsgaard om jordbærsorterne, jordbærrets historie og botanik, jordbær i kunst og kultur, jordbær i haven, dyrkning samt dets gode smag og indholdsstoffer. Endvidere giver hun en lang række opskrifter på jordbær brugt i både traditionelle retter og nye sammensætninger - også i det salte køkken.

Bogen berører bl.a. områder som:

· Jordbærrets historie
· Botanik og udbredelse
· Jordbær i haven
· Succes med jordbær
· Sygdomme og skadedyr
· Smag, duft og sundhed
· Mere end 30 opskrifter


Indbundet, 160 sider.
Måler: 26x21 cm.

49,00 DKK  m/Moms
( 39,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159181

Vil du gerne tage et skridt mod at være selvforsynende på en bæredygtig, klimavenlig og økologisk måde? Så hjælper Jens Juhl og Sølva Falgren dig i denne bog godt på vej med etablering og dyrkning i drivhus med de rette metoder.

Drivhuset forlænger sæsonen og er en del af det at dyrke til selvforsyning. Økologisk drivhus omhandler principperne for at kunne dyrke økologisk i drivhuset, jordbehandling, kompostering, bekæmpelse og forebyggelse af sygdomme og skadedyr, afgrøderne, såtidspunkter, udplantning, forkultur af haveplanter, årskalender og meget andet.

Bogen viser med tegninger af Kirsten Tind, fotos og ligefrem tekst, hvordan du uden dikkedarer får drivhuset til at fungere optimalt efter økologiske principper.


Softcover, 160 sider. 
Måler: 25x16 cm.

249,00 DKK  m/Moms
( 199,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159204

Gunvor Maria Juul tager dig med denne bog på en kulinarisk oplevelse tilbage til år 1616 med en læsbar og forklarende udgave af DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG.

DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG foreligger her for første gang i en læsbar udgave med forklaringer om de enkelte opskrifter, råvarer, mv. Et lille mysterium om bogens oprindelse har givet forfatteren Gunvor Maria Juul søvnløse nætter og det kan der læses mere om i bogen.

DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG kan læses for sjov eller opskrifterne kan anvendes og danne baggrund for en temaaften med 1600-tallets madretter. For at understøtte stemningen fra 1600-tallet er der tilføjet afsnit om tidens borddækning, køkkenindretning, råvarer, madlavning, mode, musik, blomsterdekorationer og valg af porcelæn

Indbundet, 196 sider. 
Måler: 26x21 cm.

249,00 DKK  m/Moms
( 199,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159228

I denne bog fortæller Bo Egelund om, hvordan han og hans familie har formået at kombinere arbejdsliv, hyggeligt samvær og at være næsten selvforsynende. 
En god inspirationskilde, hvis du selv overvejer at gå i den retning. 

Bogen er tænkt som en inspirations- og oplysningsbog. Efter at have læst afsnittene om køkkenhave og dyr, som er de centrale afsnit i bogen, vil de fleste forhåbentlig turde gå i gang selv. Bogen kan læses fra først til sidst, men de enkelte afsnit kan også læses hver for sig.

Indbundet, 204 sider. 
Måler: 26x21 cm.

248,00 DKK  m/Moms
( 198,40 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159495

Ville du også ønske, at "ukrudtet" kunne blive brugbart?

I denne bog kan du læse om en række vilde planter, der nemt kan samles og anvendes i madlavningen. Nogle er mere velkendte og velsmagende end andre, men oplevelsen ved at samle dem i naturen og efterfølgende bruge dem i diverse retter er helt suveræn. Det giver skovturen indhold, og sanserne skærpes for at finde bestemte planter på turen.

Forfatter, Anemette Olesen, har gennem mange år samlet og brugt vilde planter i sine retter. Hun er kendt for alle sine bøger (over 50) om krydderurter, spiselige blomster, duftende urter, gamle lægeplanter mv. samt for utallige kurser om vilde planter og madlavning. Hun giver i bogen en guide til, hvordan du kan indarbejde vilde planter i madlavningen.

I bogen 2. udgave er tilføjet Fødevarestyrelsens bemærkninger til nogle af planterne samt et lille leksikon over de indholdstoffer, man skal være opmærksom på. 


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159259

Aiah Niack introducerer os med denne bog til de spiselige blomsters verden. Hun giver opskrifter på salater, der indeholder både få og mange blomster og på en grøn gundsalat, der matcher blomsterne. Derudover beskrives flere end 100 blomster, der kan anvendes til salater.

Dyrk, pluk og design dit eget smagsunivers med over 100 spiselige blomster, bladgrønt og urter.

Aiah Noack har 30 års erfaring med havedesign, plantedyrkning og produktudvikling. Hun er projektleder på Grennessminde - Det Økologiske Gartneri samt stifter og indehaver af Naturplanteskolen i Hedehusene.

Indbundet, 200 sider. 
Måler 26x21 cm.

248,00 DKK  m/Moms
( 198,40 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159266

Jens Juhl og Sølva Falgren fortæller om at dyrke spiselige planter i byen. Som "urban gardener" kan du bo i byen og stadig producere dine egne friske økologiske grøntsager året rundt.

Bogen fortæller om, hvordan man dyrker planter i byerne samt hvilke planter, der egner sig til små altaner eller større plantekasser. Den mere begrænsede plads og måske mangel på lys gør dyrkningen lidt anderledes end i en almindelig parcelhushave. 

Softcover, 192 sider. 
Måler 16x25 cm

228,00 DKK  m/Moms
( 182,40 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159327

Ønsker du overskuelig hjælp til at skabe den have, du altid har drømt om? En have der afspejler din personlige stil og giver frirum til at lade batterierne op. I denne bog tager Dorthe Kvist dig i hånden og guider dig igennem processen om, hvordan du kan skabe rum i haven, så den bliver lige så hyggelig, eventyrlig og brugbar, som du drømmer om. 

Haveglæden har blomstret i mange år og haven er nu ligeså vigtig for os som vores bolig og den skal selvfølgelig være præcis lige så lækker og afspejle vores personlige stil. Haven vil vi bruge til det hele. Vi vil spise og tage bad derude, slappe af, lave yoga, arbejde, være sammen og dyrke vores egen mad.

Indbundet, 192 sider.
Måler: 26x21 cm.

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 91583070

Velsmagende æbler hele året. Der er mange æblesorter at vælge imellem. Nogle sorter passer netop til din have og din smag, men hvilke? Forfatteren Maren Korsgaard, ekspert i frugt og bær, har i sit arbejde på Pometet smagt på og vurderet robustheden på mere end 300 æblesorter og udvalgt de bedste.

I bogen kan du læse om 24 velsmagende æblesorter, hjemmedyrkede æbler fra august til maj og finde lækre opskrifter med æbler i mange afskygninger. 

Kirsten Tind har malet de smukke og vellignende æbleportrætter.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159440

Glæd jer til en ny udgave i 2025

Med Økohøns af Jens Juhl og Sølva Falgren kommer du nemt igang med at holde høns efter økologiske principper og kommer et skridt tættere på at være selvforsynende. 

I denne nye 2. udgave omtales flere racehøns, krydsningshøns, og der bringes tegninger af dem. Desuden er der beskrivelser af hønseracer til små hønsehold, livet i hønseflokken, hønsenes menukort, hønsehuset, pasning og pleje, udseende og anatomi, sygdomme, æg, slagtning og meget andet.  

Softcover, 140 sider
Måler: 25x16 cm.

249,00 DKK  m/Moms
( 199,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 91583179

Den erfarne urteskribent Anemette Olesen, der har anlagt en række lægeurtehaver, øser her af sin viden om, hvad man kan bruge lægeurter til i dag. De urter, der er medtaget, kan med held dyrkes indendørs, i haven eller indsamles i naturen. Nogle af dem er også krydderurter, der samtidig kan give ekstra smag til maden. 

Anemette Olesen hjælper med denne lille håndbog og urter med at lindre, forebygge og potentielt kurere småskavanker i hverdagen.
Kirsten Tind er mester for de smukke akvareller.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 91583186

Bær er fyldt med store mængder af vitaminer, fibre og antioxidanter. De fleste er nemme at spise og de kan nydes rå og direkte fra planten. Naturen er fuld af bær, så selv om man ingen have har, er det ingen hindring for at nyde massevis af bær.

Forsker og rådgiver i frugt- og bærdyrkning, Maren Korsgaard, fortæller om mere end tyve bærplanter, både kendte og helt nye. Endvidere giver hun i bogen masser af idéer til, hvordan disse vitaminbomber kan nydes. Du finder også opskrifter på marmelade, smoothies, is, fool, gelé, kager og rystebær.

Bogen indeholder illustrationer af Kirsten Tind.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

79,20 DKK  m/Moms
( 63,36 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
Du sparer: 19,80 DKK
Model/varenr.: 9788793159679

Forfatterne Nielsen & Nielsen, der driver økologisk krydderurtegartneri og har mynte som speciale, fortæller myntens histore, giver indblik i botanikken og gode råd om dyrkning og høst. Her beskrives de mange spændende myntevariationer, der findes, og som vi kan dyrke, nyde og glæde os over. Herudover skriver de om deres brug i mad og drinks. Den duftende, dejlige grønne urt får også opskrifter og tips med på vejen i denne lille hvide håndbog. 

Mynte er en frodig og aromatisk plante, hvis egenskaber har været kendt langt tilbage i tiden og har været brugt af vidt forskellige kulturerer. Der findes stort set ikke den kultur, der ikke har anvendt mynte. Den er brugt medicinsk til at dæmpe kvalme og afhjælpe fordøjelsesbesvær, kosmetisk til opfriskning og kølende massage, i hjemmet til beskyttelse mod insekter og til at give et frisk pust i stuen. 

Kogemanden Nikolaj Kirk har skrevet forord og udarbejdet en mynteopskrift specielt til bogen.
Kirsten Tind har illustreret de smukke mynte-akvareller. 


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

79,20 DKK  m/Moms
( 63,36 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
Du sparer: 19,80 DKK
Model/varenr.: 91583216

Roser, rosa, er planterigets største slægt med 150-200 vildvoksende arter og op til 50.000 dyrkede sorter. I denne bog er der lagt vægt på at beskrive de smukkeste, mest hårdføre og sunde sorter, så de giver ejeren maksimal glæde og minimale genvordigheder. Den prisvindende landskabsarkitekt Jane Schul deler ud af sin viden omkring roser, deres historie og de hårdføre rosensorter man vil få mest glæde af at dyrke fremover i det skiftende danske klima. 

Illustreret med fotos, malerier og gamle engelske rose-tegninger af Alfred Parsons. Yderst kvalificeret indhold og med opskrifter.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

79,20 DKK  m/Moms
( 63,36 DKK  u/Moms )
99,00 DKK  m/Moms
Du sparer: 19,80 DKK
Model/varenr.: 91583223

Spiselige blomster- En Inspirerende Guide til Spiselige Blomster i Haven

I det danske køkken har blomster traditionelt set ikke haft den store rolle – men tiderne ændrer sig, og vi begynder nu at opdage, hvor vidunderligt det kan være at inkludere blomster i vores måltider. Det er blevet tydeligt, at vi kan hente masser af kulinariske og æstetiske værdier fra vores egne haver og den omgivende natur. I Norden har vi nemlig et væld af spiselige blomster, der både kan forskønne bordet og tilføre retten en uventet og lækker smag.

I denne smukt illustrerede bog tager Anemette Olesen, en af Danmarks mest erfarne have- og madskribenter, os med på en rejse gennem de mange spiselige blomster, der vokser i vores egne haver og naturen omkring os. Anemette, der har været en pioner i at eksperimentere med naturens og havens spiselige skatte, deler sine bedste tips og opskrifter, der inspirerer til at bruge blomster på nye og kreative måder i maden.

Bogen byder på en vidunderlig samling af blomster, der kan plukkes og bruges til både pynt og smag, og den vil åbne dine øjne for de kulinariske muligheder, der ligger gemt i havens blomsterprakt. Hver blomst kommer med opskrifter, der gør det nemt at inkorporere dem i både hverdagens og festens måltider. Fra den simple blomsterdekoration til mere avancerede, blomsterfyldte retter – bogen giver dig nøglen til en verden af kulinarisk eksperimenteren.

Illustrationerne af Kirsten Tind skaber en vidunderlig visuel ramme omkring bogen og indfanger essensen af naturens skønhed, som denne bog hylder.

Bogen er indbundet og rummer 96 sider med masser af inspiration til at bringe naturens blomster i spil i dit køkken. Den måler 17x12,5 cm og er den perfekte gave til madelskere og haveentusiaster, der ønsker at bringe lidt ekstra farve og smag ind i deres liv.

Kom i gang med at eksperimentere med blomster i din madlavning – der er ingen grænser for de smukke og lækre muligheder, der venter i din egen have

Illustrationerne i bogen er tegnet af Kirsten Tind. 


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 91583230

Honning smager af biernes rumsteren rundt i blomsterne og deres omhyggelige arbejde med nektaren. Af de planter der blomstrede, da bien kom forbi. Af solen og regnen, af varmen og kulden. Honning er mangfoldighed i smag og duft, i konsistens og farve og befinder sig i et univers, som kan sammenlignes med de komplekse smagsverdener, der omgiver vin, øl og chokolade. 

Smagsforskellen på den elegante forårshonning og den kraftige sensommerhonning er væsentlig. Tilmed er forskellen på den milde rapshonning og den muskuløse lynghonning også stor. Men hvad er det, der bestemmer honningens smag og hvordan beskriver man den? Og hvilke typer honning egner sig til bestemte retter? 

Karin Gutfelt der er biavler og biolog giver i denne bog informationer om, hvordan nektar bliver til honning og om biernes verden. Bogen indeholder også opskrifter, hvor honning er en essentiel og væsentlig ingrediens. 


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159693

Naturens store spisekammer byder på både urter, svampe, frugt og bær. Tidligere var det livsnødvendigt at kende og indsamle naturens planter og frugter. I dag er det lysten og smagen, der får de fleste til at lede efter dem. Planterne har deres foretrukne levesteder. Nogen vokser i den sure hedejord, andre i den sandede jord ved stranden, mens andre igen sætter pris på en god, næringsholdig jord. Under beskrivelserne af de enkelte after fortælles, hvor planterne sædvanligvis findes. Uanset hvor i landet, man befinder sig, vil der altid være frugt og gå på jagt efter. 

Forfatter til bogen, Bente Halkjær, fortæller om 23 forskellige frugter fra naturen der kan indsamles og bruges. Bogen indeholder også lækre opskrifter på bl.a. hasselnøddecreme, tjørnebærgelé og agernsmåkager.

Kirsten Tind står for de smukke og præcise tegninger, og Kira Brandt har leveret de skønne madfotos.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

99,00 DKK  m/Moms
( 79,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 9788793159334

ALT HVAD DU HAR BRUG FOR AT VIDE – Kom godt i gang med din økologiske køkkenhave

Drømmer du om at dyrke dine egne friske, økologiske grøntsager? Med bogen "Alt hvad du har brug for at vide – for at komme i gang med økologisk køkkenhave" får du en komplet guide til at starte din egen køkkenhave, hvor du kan nyde sunde og naturlige afgrøder året rundt.

Forfatterne Jens Juhl og Sølva Falgren deler deres mangeårige erfaringer med økologisk havedyrkning. De lever selv af deres køkkenhave og spiser direkte fra jorden fra tidligt forår til frosten sætter ind. I bogen finder du praktiske råd og metoder, der gør det nemt og sjovt at komme i gang – uanset om du er nybegynder eller erfaren haveejer.

  • Kompost og jordforbedring: Lær at lave næringsrig kompost, der giver dine planter de bedste betingelser.
  • Højbede: Optimer din plads og skab et overskueligt og effektivt havesystem.
  • Gode plantesorter og samplantning: Find ud af, hvilke sorter der trives bedst i din have, og hvordan du kombinerer planter for naturlig beskyttelse og vækst.
  • Økologiske dyrkningsprincipper: Brug naturens egne metoder til at opnå de sundeste og mest velsmagende grøntsager.

En uunværlig guide til havedyrkning:

Bogen er skrevet i et let forståeligt sprog og indeholder konkrete trin-for-trin vejledninger, der gør det nemt at komme i gang. Med sine 208 sider fungerer den som et opslagsværk, du kan vende tilbage til igen og igen – en trofast makker gennem alle havesæsoner.

Specifikationer:

  • Softcover, 208 sider
  • Mål: 25 x 16 cm

Tag første skridt mod en bæredygtig livsstil og oplev glæden ved at spise grøntsager direkte fra din egen økologiske køkkenhave.

299,00 DKK  m/Moms
( 239,20 DKK  u/Moms )
Model/varenr.: 93159013

Jens Juhl og Sølva Falgren hjælper dig i denne bog på vej med, hvornår og hvordan du etablerer den bedste økologiske have til dit behov. 

Det kan være svært at huske, hvad man skal i gang med i haven hvornår og ikke mindst hvad man gjorde sidste år - og hvad det egentlig var, der gik godt og mindre godt årene før.
Under hver måned er anført, hvilke aktiviteter, der normalt hører måneden til. Der er praktiske tips om mange gøremål, der kan volde besvær eller som man måske ikke helt har fundet den rigtige løsning på. Her er råd om såtider, sådybder, rækkeafstand og planteafstand samt hvordan og hvornår man optimalt laver stiklinger af sine krydderurter eller blomster. 

Sidste del af bogen er reserveret til egne notater, tegninger og fotos fra haven, så man kan huske hvilke sorter, man har plantet eller sået og hvad høstudbyttet blev.

Indbundet, 155 sider. 
Måler 26x21 cm.

199,00 DKK  m/Moms
( 159,20 DKK  u/Moms )
To Top