ART PRINT A3 - ZOO Polar bear

Polarbear, Ursus maritimus, illustrated by artist Steen Malberg. 

Printed on mat and heavy FSC paper. 

Measures 29.7 x 42 cm.

Packed in eco-friendly cellophane bag. 

75,00 DKK  Incl. VAT
( 60,00 DKK  Excl. VAT )
Model: 5711612031997
Beskrivelse

Isbjørn, Ursus maritimus, er en stor gullighvid bjørn med en kropslængde på op til 2,8 meter, der lever omkring Nordpolen. Isbjørnen er den største nulevende bjørneart med en kampvægt på omkring 700 kg. Stående på bagbenene kan den nå 3-4 meter i højden. Den er både større, længere, har smallere hoved og længere hals end de øvrige bjørne.

Hvad der er særligt karakteristisk for isbjørnen, er dens isolerende pels, som består af et lag underuld og et lag dækhår. Underhuden er mørk og hårene gennemsigtige, hvilket hjælper isbjørnen til at optage varme ekstra godt. 

Isbjørnens primære føde består af hvidhvaler, hvalrosser, lemminger, sæler, fisk og i virkeligheden en hvilken som helst kilde til kød. Når isbjørnen jager, benytter den sine store kløer og skarpe hjørnetænder, som er større end de øvrige bjørnes og kindtænderne skarpere og mere takkede. Lugtesansen og dens nysgerrighed til at undersøge og udforske er også en uundværlig faktor for isbjørnen.

Ser man bort fra parringstiden og opfostring, lever isbjørnen for det meste alene. Den er aktiv både om dagen og om natten. Den hvide bjørn er en god svømmer men er også i stand til at bevæge sig hurtigt til fods, hvor den kan opnå en hastighed på omkring 55 km/t. 

Isbjørnen er kønsmoden efter 3-4 år og parrer sig gerne i marts-maj, dog kun hvert 3. år. Hunnen er drægtig i 7-8 måneder og føder typisk to unger. De små unger er blinde de første 30 dage men kan klare sig selv efter 2-3 år.

Udenfor fangenskab bliver isbjørnen typisk mellem 25 og 30 år. 

Foråret er den vigtigste tid for isbjørnen, hvor den optager 75-85 % af den energi, som den skal leve af resten af året. 

Isbjørnen er et truet dyr i den forstand, at dyret bliver jagtet for sit kød og sin pels. Desuden er klimaændringerne medskyldig i isbjørnens faldende bestand, idet bjørnen er afhængig af at kunne jage sæler, som lever på isklædte områder - uden is ingen føde. 

Alle kunsttryk i zoo-serien findes også i A4

Reviews