ART PRINT - Badger - CHOOSE SIZE

Art print with badger. Illustrated by artist Michael Petersen. 

Printed on our own printing machine in high quality on mat paper. 

Sold without frame - can be bought separately 

Price from
€13.27  Incl. VAT
( €10.62  Excl. VAT )
Model: 5711612037470

Beskrivelse

Selvom grævlingen sjældent ses, er den udbredt over det meste af Danmark. Grævlingen er aktiv om natten og tilbringer døgnets lyse timer i graven. 

Grævlingens kendetegn er dens kileformede hoved, korte men solide ben, sort/hvide ansigtstegning med striber på langs og en tung, pæreformet krop. Pelsen er sølvgrå på ryggen og sort på undersiden. Grævlingen er omkring 70-80 cm lang og vejer typisk mellem 12 og 18 kg. 

Grævlingens furetrukne levested er i kulturlandskabet. Den anlægger grave i løv- eller blandingsskov, krat eller markskel. Foruden skoven omfatter grævlingens territorium små kuperet mosaiklandskab med dyrket land, marker, enge, overdrev og lysninger. Græsmarker og mindre byer samt villakvartere er også populære. Gravene kan udgøre hele komplekser med snesevis af gange. Disse kan sagtens være gamle, da de går i arv fra generation til generation. 

Dyrets gang er vraltende. Grævlingen laver (i modsætning til ræve) tydelige stisystemer af ekskrementer efter sig, som ofte er fulde af billeskjold. 

Føden består af regnorme, bær, frugt, små pattedyr, æg, padder, fugleunger, korn, biller og hvepse, ådsler og krybdyr. Grævlingen roder rundt i jorden med sin tryne efter føden. Det samme ses hos grisen. 

Grævlinger parrer sig oftest om foråret men kan ske over hele sommeren. Hunnen er drægtig i ca. 1 år og ungerne fødes mest almindeligt i starten af marts.

Vidste du, at grævlingen tilhører mårfamilien og er Danmarks næststørste landrovdyr? 

Reviews