BOOK: MJØD - verdens ældste vin

Mjøds historie - og hvordan man brygger mjød. 
Vil du prøve vikingernes fortrukne vin? I denne bog lærer Søren Lyshøj dig, hvordan man brygger den søde honningvin, der var ualmindelig populær blandt vores forfædre.

Mjød er honningvin og måske verdens ældste slags vin. Mange forbinder mjød med vikingernes øl, men det stemmer ikke. Til gengæld er det rigtigt, at vikingerne drak både mjød og øl. I disse år, hvor biavl er ved at brede sig, er mjødbrygning en god måde at anvende honningen på. Sjovere bliver det blot at tilsætte forskellige naturlige smagsstoffer som for eksempel mjødurt, æbler eller bær.

Indeholder opskrifter.

Indbundet, 96 sider.

€22.65  Incl. VAT
( €18.12  Excl. VAT )
Model: 9788793159150
Order not possible!

Beskrivelse

I denne bog er brygning af mjød beskrevet tin for trin med praktiske afsnit om honning, brygning, opbevaring og meget andet. Der bringes også en række opskrifter på forskellige typer mjød, som rabarbermjød, mjød med mjødurter, kirsebærmjød, mjød savage m.fl. Bogen som er skrevet af mjødbryggeren Søren Lyshøj, bringer gode råd omkring mjødbrygning, og her fortælles om mjød i den nordiske gudeverden og historien.

Søren Lyshøj har brygget mjød de sidste 20 år. Først hjemme på køkkenbordet, siden i større stil på eget bryggeri. Sammen med sin kone Camilla ejer han Østervang Gaard på Sjælland, hvor han driver biavl, æblemosteri, bryggeri og kursuscenter. Her holdes blandt andet kurser i mjød og cider-brygning.

Søren Lyshøj er også forfatter til bogen "Cider og most - Essensen af æbler". 

Reviews