Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences Update cookies preferences
Topsælgere


Kogebøger

Se det store udvalg af bøger med gode, sjove, spændende og anderledes opskrifter her. 

Model: 9788794564083

Den smukke kogebog med titlen Claras gæstebud er skabt ud fra de gamle kogebøger fra Glorup Gods med et ønske om at skabe en ny kogebog ud fra de gamle opskrifter. Kogebogen er ikke blot en samling opskrifter, men en rejse gennem tid og tradition, hvor gamle danske retter bliver genoplivet og opdateret med moderne tvist. Bogen er en hyldest til dansk madkultur og en invitation til læserne om at samles om spisebordet og skabe nye minder med familie og venner.

I bogen finder man alt fra enkle hverdagsretter til overdådige festmåltider, alle baseret på gode råvarer, kærlighed til madlavningens håndværk og det at gøre sig umage. Historierne bag retterne, fyldt med anekdoter fra Glorup Gods’ fortid, gør læsningen til en oplevelse i sig selv.

Bogens forfatter Clara Rosenkrantz er født i Brasilien, vokset op på Christiania med fristadens værdier og fællesspisninger, og som voksen har hun arbejdet i mange år med gastronomi på flere Michelin-restauranter, hvor mad blev til kunst. Hendes unikke stil afspejles også i hendes madlavning, hvor hver ret er en visuel og gastronomisk oplevelse. Clara har giftet sig ind i den historiske familie på et af Fyns ældste godser. På Glorup Gods er hun kreativ direktør og har fået en dyb forståelse for Danmarks rige madkultur, som hun nu deler i sin nye kogebog.


Fotograf: Pia Winther

Grafisk layout: Sille Koppel

Indbundet, 192 sider. 

Måler: 24,5 x 30,5 cm.

289,43 DKK  incl. btw
( 239,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159587

NYHED

En uundværlig håndbog i køkkenet.

Bogen om smag - for familiens skyld 

Hvad er umami? Hvad gør jeg, hvis min mad er blevet for salt? Hvordan får jeg bøffen til at smage, så gæsterne jubler?
Carsten Lunding har svarene, og i sin nyeste bog deler han gavmildt ud af sine bedste tips. De fleste kender til de fem grundsmage: sødt, salt, surt, bittert og umami. Men hvordan får vi dem i spil, og hvordan påvirker de hinanden? Det spiller en afgørende rolle for, hvordan maden kommer til at smage. Råvarernes kvalitet har selvfølgelig betydning for resultatet, men det er tilsmagningen, der afgør, om du ender med et vellykket måltid. Ifølge Carsten Lunding er tilsmagning ganske enkelt madlavningens grundlov. »Det handler om at kombinere sig frem til retter, hvor alle smagene er til stede, samtidig med at der også er bud efter de andresanser,« siger han. »Du kan læse en opskrift og sætte flueben på din tjekliste over, hvad der skal være til stede. Det med den gode balance er tilsmagningens opgave. Her løfter vi os fra noget, et computerprogram kan udføre, til en disciplin, der kræver øvelse, hukommelse, viden, fantasi og kontakt med kroppen og dens lyst.« Forudsætningen for at trylle med de fem grundsmage i sit eget køkken er et basislager, som ud over salt og peber kan indeholde sukker, sirupper, honning, ansjoser, chokolade, bouillon, fond i fryseren, creme fraiche, tomatpuré, eddiker, vin og citron. Har du et basislager, er tilsmagning både sjovt og nemt, og med SMAGSBOGEN på hylden kan det ikke gå galt, lover Carsten Lunding.

Kokken Carsten Lunding giver i bogen gode tips til, hvordan madens smagsunivers forbedres og bliver mere interessant. Til daglig slår forfatter, kok og lærer Carsten Lunding sine folder på Krogerup Højskole, hvor han underviser i grøn gastro.


Indbundet, 80 sider.
Måler: 21x16 cm

Gina Lorubbio står for de flotte illustrationer, der er anvendt i bogen.

144,23 DKK  incl. btw
( 119,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159662
Man kan blive meget fascineret af kvæde - både af frugterne og af træerne med deres kønne blomster. Nyplukkede er frugterne smukke, men på vores breddegrader hårde som sten, men de gemmer på en hemmelighed. Først når kvæderne er tilberedt, kommer den enestående smag frem. 

Kvæde har en kraftig, sød-krydret frugtsmag, der er helt sin egen og svær at beskrive med ord. Kvæder skal duftes og smages. De er syrlige og har et højt indhold af C-vitamin. Kvæder er meget velegnede til gelé, marmelader osv. på grund af det naturlige, høje pektin-indhold. Kvæder kan anvendes både i det salte og det søde køkken.

De sundhedsgivende indholdsstoffer er en væsentlig årsag til, at kvæde var så populær tidligere, inden den moderne medicin kom på banen. Denne bog rummer historien om den spændende kvædefrugt samt en lang række opskrifter.

Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

95,83 DKK  incl. btw
( 79,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159570

Stranden - Dyr og Planter er den ultimative guide til at udforske den danske kystlinje. Denne bog, skrevet af havbiologerne Michael Bo Rasmussen og Annette Bruhn, tilbyder en detaljeret beskrivelse af de dyr, planter og tangarter, der findes langs Danmarks næsten 9000 km lange kyststrækning. Oplev, hvordan du kan finde og bruge strandens naturlige ressourcer til madlavning og opdag hvilke strandplanter og tangarter, der er spiselige.

Bogen inkluderer en række lækre opskrifter, hvor tang, strandplanter og lokale dyr indgår. Læs om, hvordan du indsamler og anvender disse ingredienser i dit eget køkken. Stranden - Dyr og Planter er ikke kun en praktisk guide til naturen, men også en smuk bog med farverige illustrationer af Susanne Weitemeyer, der gør det lettere at identificere de fundne arter.

Perfekt til strandturen, sommerhuset eller som en gave til den naturinteresserede. Bogen er ideel til alle, der ønsker at få mere ud af naturen og lære om de rige ressourcer, der findes langs vores kyst.

Også tilgængelig som plakater, der detaljerer havets muslinger, snegle, strandplanter, fisk og spiselig tang.
Indbundet, 112 sider, 21x16 cm.

144,23 DKK  incl. btw
( 119,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159518

“Hvilket bogstav skal vi bage i dag?"

Er man lige begyndt at lære bogstaver, kan det være sjovt at bage kager med bogstaver, der indgår i barnets navn, men det kan også være sjovt at bage en kage til en ven. Bagning er en hyggelig aktivitet, der kan samle store og små og her kombineres bagning med indlæring, hvilket kan gøre det nemmere for barnet at huske og genkende bogstaverne. 

I bogen "KAGE ABC" er der kager, som er lette og hurtige at lave, men også kager der tager lidt tid. Der er sprøde, bløde, saftige kager, der egner sig både til hverdag og fest. 

Det er hyggeligt at gå i køkkenet og bage og gerne voksne og børn sammen eller hver for sig. Der er altid noget at lære for både små og store, og det er sjovt, når det ender med lækre kager, der smager godt og er lavet af gode råvarer. 

I bogen er der kager til mange timers bogstavleg og gode mundfulde.


Indbundet, 80 sider.
Måler: 21x16 cm.

Bogens forfatter Katrine Klinken er kok og kendt kogebogsforfatter. Hun har skrevet Børnenes Køkken og Børnenes Bagebog.
Gina Lorubbio er tegner, historiefortæller og lærer ved Heirloom Foodprojekt og har bragt tegningerne til bogen.

144,23 DKK  incl. btw
( 119,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159471

Bryg lækker og velsmagende urtete med planter fra haven

Urtete har været kendt i mange hundrede år og er stadig en populær drik blandt mange.
Forskellige slags planteudtræk kan lindre, helbrede og eller forebygge diverse skavanker og det er nemt selv at samle og tørre urter, der kan bruges til brygning af te, men det er vigtigt at vide, hvilke planter der kan bruges og hvad de gør godt for. Ved skånsom tørring opnås, at de medicinske indholdsstoffer bevares. 

Urtete drikker vi, fordi det gavner kroppen og for nydelsens skyld. En daglig kop urtete kan nemt blive et af dagens dejlige og afstressende øjeblikke i en hektiske hverdag. 

Den kendte urteskribent Anemette Olesen giver i bogen opskrifter på en lang række urteteer, som du selv har mulighed for at samle eller dyrke planterne til. I bogen fortælles der også om de virksomme indholdsstoffer og hvad de gør godt for. 


• Indbundet
• Antal sider: 96 sider. 
• Måler: 17x12,5 cm

Nina Ferlov har tegnet omslaget og enkelte illustrationer til bogen. 

95,83 DKK  incl. btw
( 79,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159372

Bogen der handler om en af havens største kostbarheder, æblerne, og hvordan man får vidunderlig most og sidenhen cider. Det kræver ikke meget andet end æblerne, lidt udstyr, gå-på-mod og en smule arbejde fortæller Søren Lyshøj. 

Indbundet, 128 sider.
Måler 16x25 cm.

241,03 DKK  incl. btw
( 199,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159358

Krydderurter kan tilføre et sansebombardement af dufte til haven eller vindueskarmen, og det er fascinerende at føre en hånd gennem løvet og blive beruset af de aromaer, der rammer næsen. De er også dekorative, og deres blomster er spiselige. Så hvorfor ikke supplere sommerblomsterne eller stauderne med spiselige krydderurter. 

Krydderurter er også skønne og uundværlige smagsgivere i vores mad, og de kan løfte selv simple retter op til nye højder. I denne bog omtales mere end 40 krydderurter, deres egenskaber og dyrkning, og der er opskrifter på deres anvendelse. 


Indbundet, 96 sider
Måler: 17x12,5 cm

95,83 DKK  incl. btw
( 79,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159044

Der er mange grunde til at spise græskar og til at gastronomer nu anvender de forskellige græskarsorter i madlavningen. Græskarsmag nuancerer i både sødme, muskat- og nøddearoma. Sødmen fungerer som en naturlig smagsforstærker, så når græskar indgår i en ret, vil denne simpelthen smage af mere. Tilsættes noget surt, som eddike, vin, most eller syrlige frugter får græskarsmagen det rette modspil. Udover at smage godt har græskar et meget lavt energiindhold, og er perfekte i en slankekur. De indeholder også A-vitaminet lutein, der forebygger svækket alderssyn, og græskarfrøene har de sunde, umættede Omega-3-fedtsyrer og E-vitamin. Der er mange grunde til at spise græskar og til at bruge forskellige græskarsorter. 

Denne bog gennemgår 20 af de mest velsmagende sorter, giver råd om dyrkning og anvendelse samt bringer en række opskrifter til inspiration. Et par halloween-ideer indgår også. Forfatter Maren Korsgaard giver også inspiration til, hvordan grøntsagen kan bruges på nye og lækre måder i køkkenet. 

Bogen berører bl.a. områder som:

· Historie og traditioner
· Dyrkning, høst og opbevaring
· Såning og udplantning
· Mere end 30 opskrifter


Indbundet, 128 sider. 
Måler: 26x21 cm.

Botanisk tegner, Kirsten Tind, har tegnet alle de smukke græskarsorter.

47,43 DKK  incl. btw
( 39,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159075

Bogen der beskriver 78 smagfulde tomatsorter, udvalgt blandt ca. 1000 sorter. 

Lene Tvedegaard giver dig opskriften på at dyrke de bedste og sundeste planter for at få de mest smagfulde tomater ud af det.

Softcover, 172 sider. 
Måler: 25x16 cm.

241,03 DKK  incl. btw
( 199,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159150

Mjøds Historie – og Hvordan Man Brygger Mjød af Søren Lyshøj er den ultimative guide til at brygge den ældste vin i verden, mjød.

Lær trin-for-trin, hvordan du brygger mjød, og få opskrifter på forskellige typer som rabarbermjød, mjød med mjødurter og kirsebærmjød.

Søren deler også sin viden om mjødens historie, vikingerne og tips til brygning og opbevaring. Perfekt for både begyndere og erfarne bryggere.

Praktiske Detaljer om Bogen:

  • Titel: Mjøds Historie – og Hvordan Man Brygger Mjød
  • Forfatter: Søren Lyshøj
  • Format: Indbundet
  • Antal sider: 96 sider
  • Mål: 25x16 cm
  • Indhold: Historie om mjød, opskrifter, bryggetips og opbevaring

Indbundet, 96 sider.

192,63 DKK  incl. btw
( 159,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159174

Modne jordbær... så er det sommer!

Når jordbær modnes er det per definition sommer og mon ikke mange mindes deres mormors have og jordbær med fløde? De mange sorter smager forskelligt, men hvilke smager bedst? Det er selvfølgelig en smagssag, men de jordbær, der får lov at modne af sig selv, smager klart af mest. Hvert eneste øjeblik året rundt, plukkes et jordbær et sted i verden. Det fristende bær er elsket af alle og dyrkes fra Grønland til Tasmanien og fra Columbia til Japan. Alligevel synes vi, at intet er mere dansk end jordbær med fløde. 

I denne bog "Smagen af jordbær" fortæller Maren Korsgaard om jordbærsorterne, jordbærrets historie og botanik, jordbær i kunst og kultur, jordbær i haven, dyrkning samt dets gode smag og indholdsstoffer. Endvidere giver hun en lang række opskrifter på jordbær brugt i både traditionelle retter og nye sammensætninger - også i det salte køkken.

Bogen berører bl.a. områder som:

· Jordbærrets historie
· Botanik og udbredelse
· Jordbær i haven
· Succes med jordbær
· Sygdomme og skadedyr
· Smag, duft og sundhed
· Mere end 30 opskrifter


Indbundet, 160 sider.
Måler: 26x21 cm.

47,43 DKK  incl. btw
( 39,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159204

Gunvor Maria Juul tager dig med denne bog på en kulinarisk oplevelse tilbage til år 1616 med en læsbar og forklarende udgave af DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG.

DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG foreligger her for første gang i en læsbar udgave med forklaringer om de enkelte opskrifter, råvarer, mv. Et lille mysterium om bogens oprindelse har givet forfatteren Gunvor Maria Juul søvnløse nætter og det kan der læses mere om i bogen.

DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG kan læses for sjov eller opskrifterne kan anvendes og danne baggrund for en temaaften med 1600-tallets madretter. For at understøtte stemningen fra 1600-tallet er der tilføjet afsnit om tidens borddækning, køkkenindretning, råvarer, madlavning, mode, musik, blomsterdekorationer og valg af porcelæn

Indbundet, 196 sider. 
Måler: 26x21 cm.

241,03 DKK  incl. btw
( 199,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159495

Ville du også ønske, at "ukrudtet" kunne blive brugbart?

I denne bog kan du læse om en række vilde planter, der nemt kan samles og anvendes i madlavningen. Nogle er mere velkendte og velsmagende end andre, men oplevelsen ved at samle dem i naturen og efterfølgende bruge dem i diverse retter er helt suveræn. Det giver skovturen indhold, og sanserne skærpes for at finde bestemte planter på turen.

Forfatter, Anemette Olesen, har gennem mange år samlet og brugt vilde planter i sine retter. Hun er kendt for alle sine bøger (over 50) om krydderurter, spiselige blomster, duftende urter, gamle lægeplanter mv. samt for utallige kurser om vilde planter og madlavning. Hun giver i bogen en guide til, hvordan du kan indarbejde vilde planter i madlavningen.

I bogen 2. udgave er tilføjet Fødevarestyrelsens bemærkninger til nogle af planterne samt et lille leksikon over de indholdstoffer, man skal være opmærksom på. 


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

95,83 DKK  incl. btw
( 79,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159259

Aiah Niack introducerer os med denne bog til de spiselige blomsters verden. Hun giver opskrifter på salater, der indeholder både få og mange blomster og på en grøn gundsalat, der matcher blomsterne. Derudover beskrives flere end 100 blomster, der kan anvendes til salater.

Dyrk, pluk og design dit eget smagsunivers med over 100 spiselige blomster, bladgrønt og urter.

Aiah Noack har 30 års erfaring med havedesign, plantedyrkning og produktudvikling. Hun er projektleder på Grennessminde - Det Økologiske Gartneri samt stifter og indehaver af Naturplanteskolen i Hedehusene.

Indbundet, 200 sider. 
Måler 26x21 cm.

240,06 DKK  incl. btw
( 198,40 DKK  excl. btw )
Model: 91583070

Velsmagende æbler hele året. Der er mange æblesorter at vælge imellem. Nogle sorter passer netop til din have og din smag, men hvilke? Forfatteren Maren Korsgaard, ekspert i frugt og bær, har i sit arbejde på Pometet smagt på og vurderet robustheden på mere end 300 æblesorter og udvalgt de bedste.

I bogen kan du læse om 24 velsmagende æblesorter, hjemmedyrkede æbler fra august til maj og finde lækre opskrifter med æbler i mange afskygninger. 

Kirsten Tind har malet de smukke og vellignende æbleportrætter.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

95,83 DKK  incl. btw
( 79,20 DKK  excl. btw )
Model: 91583179

Den erfarne urteskribent Anemette Olesen, der har anlagt en række lægeurtehaver, øser her af sin viden om, hvad man kan bruge lægeurter til i dag. De urter, der er medtaget, kan med held dyrkes indendørs, i haven eller indsamles i naturen. Nogle af dem er også krydderurter, der samtidig kan give ekstra smag til maden. 

Anemette Olesen hjælper med denne lille håndbog og urter med at lindre, forebygge og potentielt kurere småskavanker i hverdagen.
Kirsten Tind er mester for de smukke akvareller.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

95,83 DKK  incl. btw
( 79,20 DKK  excl. btw )
Model: 91583186

Bær er fyldt med store mængder af vitaminer, fibre og antioxidanter. De fleste er nemme at spise og de kan nydes rå og direkte fra planten. Naturen er fuld af bær, så selv om man ingen have har, er det ingen hindring for at nyde massevis af bær.

Forsker og rådgiver i frugt- og bærdyrkning, Maren Korsgaard, fortæller om mere end tyve bærplanter, både kendte og helt nye. Endvidere giver hun i bogen masser af idéer til, hvordan disse vitaminbomber kan nydes. Du finder også opskrifter på marmelade, smoothies, is, fool, gelé, kager og rystebær.

Bogen indeholder illustrationer af Kirsten Tind.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

76,67 DKK  incl. btw
( 63,36 DKK  excl. btw )
95,83 DKK  incl. btw
Je bespaart: 19,16 DKK
Model: 91583230

Honning smager af biernes rumsteren rundt i blomsterne og deres omhyggelige arbejde med nektaren. Af de planter der blomstrede, da bien kom forbi. Af solen og regnen, af varmen og kulden. Honning er mangfoldighed i smag og duft, i konsistens og farve og befinder sig i et univers, som kan sammenlignes med de komplekse smagsverdener, der omgiver vin, øl og chokolade. 

Smagsforskellen på den elegante forårshonning og den kraftige sensommerhonning er væsentlig. Tilmed er forskellen på den milde rapshonning og den muskuløse lynghonning også stor. Men hvad er det, der bestemmer honningens smag og hvordan beskriver man den? Og hvilke typer honning egner sig til bestemte retter? 

Karin Gutfelt der er biavler og biolog giver i denne bog informationer om, hvordan nektar bliver til honning og om biernes verden. Bogen indeholder også opskrifter, hvor honning er en essentiel og væsentlig ingrediens. 


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

95,83 DKK  incl. btw
( 79,20 DKK  excl. btw )
Model: 9788793159693

Naturens store spisekammer byder på både urter, svampe, frugt og bær. Tidligere var det livsnødvendigt at kende og indsamle naturens planter og frugter. I dag er det lysten og smagen, der får de fleste til at lede efter dem. Planterne har deres foretrukne levesteder. Nogen vokser i den sure hedejord, andre i den sandede jord ved stranden, mens andre igen sætter pris på en god, næringsholdig jord. Under beskrivelserne af de enkelte after fortælles, hvor planterne sædvanligvis findes. Uanset hvor i landet, man befinder sig, vil der altid være frugt og gå på jagt efter. 

Forfatter til bogen, Bente Halkjær, fortæller om 23 forskellige frugter fra naturen der kan indsamles og bruges. Bogen indeholder også lækre opskrifter på bl.a. hasselnøddecreme, tjørnebærgelé og agernsmåkager.

Kirsten Tind står for de smukke og præcise tegninger, og Kira Brandt har leveret de skønne madfotos.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

95,83 DKK  incl. btw
( 79,20 DKK  excl. btw )
Model: 793159051

Forbløffende mange arter i natur og have egner sig til virkelig gode kryddersnapse – og der er forskellige muligheder i rødder, blade, stængler, knopper, rakler, blomster, frø og frugter. Samtidig kan man bruge snapsene som et alternativt herbarium, og hver gang man tager sig en dram, husker man, hvor man plukkede den.

Som regel er der bedst smag i veludviklede, sunde plantedele uden spor af sygdomme, gnavspor og andre skader. For en del arter er der mest aroma i blade, blomster og frugter, som har siddet godt udsat for solens lys. 

I denne lille hvide bog om kryddersnapse, skrevet af Peter Friis Møller, er der udvalgt gode planter fra natur og have. Der er lagt vægt på et varieret udvalg af gode, ret almindelige arter fra Danmark, hvor individer og bestande udmærket kan tåle at blive høstet og udnyttet til det ædle formål - og som giver mulighed for at sanke og krydre gennem det meste af året. 

Susanne Weitemeyer har tegnet de smukke illustrationer.


Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

95,83 DKK  incl. btw
( 79,20 DKK  excl. btw )
To Top