ART PRINT A3 - ZOO Elefant

Asiatisk elefant, Elephas maximus, illustrerad av Steen Malberg.

Tryckt på matt och starkt miljöcertifierat FSC-papper.

Förpackad i en miljövänlig cellofanpåse.

Mått 29,7 x 42 cm.

102.18 SEK  Incl. Moms
( 81.74 SEK  Excl. Moms )
Modell: 5711612031966
Beskrivelse

Den asiatiska elefanten, Elephas maximus, bor i djungeln i Asien och rör sig i flockar på mellan 10 och 20 personer. Flocken leds vanligtvis av den äldsta och mest erfarna kvinnan. De andra medlemmarna i besättningen består av systrar, döttrar, kusiner och deras ungar. När de manliga elefanterna når sexuell mognad vid 12 års ålder lämnar de besättningen och bildar sina egna "manliga besättningar". De träffas bara med kvinnorna vid parningstid, när bara den starkaste elefanten vinner rätten att para sig.

Det som är speciellt speciellt med elefanten är dess bagageutrymme, som är cirka 2 meter lång och absolut oumbärlig. På grund av djurets korta hals används stammen för allt som behöver plockas upp. Elefanten kan dock inte dricka med sin bagage, men samlar upp vattnet och andas därefter vatten i munnen.

Stammen är en vidhäftning av överläppen och näsan, varför den också kan användas för att lukta. Den är mycket flexibel och kan roteras i alla riktningar, eftersom den inte innehåller ben utan består av mer än 100 000 små muskelmassor som kan bära upp till 250 kg. Elefanten använder alltså sin bagage för att sniffa, känna, ta tag i, slå och dricka med.

Elefantens stora öron fungerar som ett slags luftkonditionering, vilket innebär att när djuret är varmt vinkar det helt enkelt med öronen för att svalna sig.

Elefantens primära mat består av gräs, löv, bark, rötter och frukt och dricker upp till 200 liter vatten om dagen.

En vuxen elefant väger mellan 3 och 7,5 ton - den afrikanska elefanten är dock större än den asiatiska.
En vild elefant växer vanligtvis mellan 50 och 60 år gammal.
Elefanten är gravid i 22 månader och föder en ung i taget, som väger cirka 100 kg.

Alla konsttryck i djurparken finns också i A4

Reviews