AFFISCH A4 - ZOO Isbjörn

Isbjörn , Ursus maritimus, illustrerad av Steen Malberg.

Tryckt på matt och starkt miljöcertifierat FSC-papper.

Förpackad i en miljövänlig cellofanpåse.

Mått 29,7 x 21 cm.

66.75 SEK  Incl. Moms
( 53.40 SEK  Excl. Moms )
Modell: 5711612034943
Beskrivelse

Isbjörnen, Ursus maritimus, är en stor gulvit björn med en kroppslängd på upp till 2,8 meter, som lever runt nordpolen. Isbjörnen är den största levande björnarten med en kampvikt på cirka 700 kg. Stående på bakbenen kan den nå 3-4 meter i höjd. Den är både större, längre, har smalare huvud och längre hals än de andra björnarna.

Det som är särskilt kännetecknande för isbjörnen är dess isolerande päls, som består av ett lager av underrock och ett lager av täckhår. Den subkutana vävnaden är mörk och håren är genomskinliga, vilket hjälper isbjörnen att absorbera värmen extra bra.

Isbjörns primära mat består av vita valar, valrossar, lemmingar, sälar, fiskar och i själva verket alla köttkällor. När isbjörnen jagar använder den sina stora klor och skarpa hundar, som är större än de andra björnen och kindtänderna skarpare och mer tandade. Luktsansen och dess nyfikenhet att utforska och utforska är också en oumbärlig faktor för isbjörnen.

Bortsett från parningstid och uppfödning bor isbjörnen mestadels ensam. Den är aktiv både på dagen och på natten. Isbjörnen är en bra simmare men kan också röra sig snabbt till fots, där den kan nå en hastighet på cirka 55 km / h.

Isbjörnen är könsmogen efter 3-4 år och parar sig i mars-maj, men bara vart tredje år. Honan är gravid i 7-8 månader och föder vanligtvis två ungar. De unga är blinda de första 30 dagarna men kan klara sig själva efter 2-3 år.

Utan fångenskap blir isbjörnen vanligtvis 25 till 30 år.

Våren är den viktigaste tiden för isbjörnen, där den absorberar 75-85% av den energi den har att leva på under resten av året.

Isbjörnen är ett hotat djur i den meningen att djuret jagas för sitt kött och päls. Dessutom är klimatförändringen delaktig i isbjörns minskande befolkning, eftersom björnen är beroende av att kunna jaga sälar som lever i istäckta områden - utan is utan mat.

Alla konsttryck i zoo-serien finns också i A3

Reviews