BØGER

Se her på siden og bliv inspireret til dit næste projekt i haven, køkkenet eller i naturen. Se flere titler på shoppen

NYHED

SÅDAN SKABER DU RUM I DIN HAVE
- af Dorthe Kvist

Denne bog handler om, hvordan du kan skabe rum i din have, så den bliver lige så hyggelig, eventyrlig og brugbar som du drømmer om. Dorthe Kvist vil forsøge at holde dig i hånden og give dig råd, så du kan skabe din egen fantastiske have med dens egne lokkende oplevelser og mysterier. Bogen gør det nemmere at vælge havestil og indretning, og gør det til en skøn oplevelse at indrette haven med rum. Sider 220. kr. 248,-

NYHED

SYLTEDRONNINGEN
- af Helena Grayston

Alle kan sylte og alle vil sylte, når først de har stiftet bekendtskab med Helena Graystons lækre sylt. Hun forstår at sammensætte smage, så resultatet bliver så lækkert, at man bare må have mere. Navnet ”Syltedronningen” erhvervede hun sig, da hun vandt Politikens syltekonkurrence i 2013. Bogen ”Syltedronningen” bringer 50 opskrifter, der kan anvendes som tilbehør til morgenmad, brunch, frokost, eftermiddagsmad og aftensmad. Helenas idé med moderne syltning er blandt andet at sylte med mindre sukker og i mindre portioner - for smagens skyld. 176 sider. Ca. kr 248,-

NYHED

FANTASILATER
- af Aiah Noack

Flere end 100 blomster, der kan bruges i salater – og opskrifter til disse.

Aiah Noack introducerer os til de spiselige blomsters verden og giver os opskrifter på salater indeholdende nogle få forskellige blomster, og på salater med langt flere blomster samt på en grøn grundsalat, der matcher blomsterne. Derudover beskrives flere end 100 blomster, der kan anvendes til salater, samt deres smag. 200 sider. Ca. kr. 248,-

NYHED

DEN SELVFORSYNENDE FAMILIE
- af Bo Egelund

Dette er en bog om, hvordan en familie nær Svendborg ”gør det selv” – altså dyrker haven og holder husdyr, så de er næsten selvforsynende. Bo Egelund fortæller om, hvordan de prøver at klare sig selv på så mange områder som muligt med stor køkkenhave, som dækker størstedelen af behovet for grøntsager året rundt, med husdyr, så de selv producerer langt hovedparten af det kød, de spiser, med egen strømproduktion, jordvarme, egen brønd. Og egen gaveproduktion til jul! Sider 208. kr. 248,-

MJØD - Verdens ældste vin
- af Søren Lyshøj

Mjød er honningvin og måske verdens ældste slags vin. Mange forbinder mjød med vikingernes øl, men det stemmer ikke. Til gengæld er det rigtigt, at vikingerne drak både mjød og øl.I disse år, hvor biavl er ved at brede sig, er mjødbrygning en god måde at at anvende honningen på, og det er sjovt at tilsætte forskellige naturlige smagsstoffer som f.eks. mjødurt, æbler eller bær.I bogen MJØD, skrevet af mjødbrygger Søren Lyshøj, bringes forskellige opskrifter og gode råd omkring mjødbrygning, og her fortælles om mjød i den nordiske gudeverden og historien.
Ca. sider Ca. kr. 169,-

ØKOLOGISK DRIVHUS
- af Jens Juhl, Sølva Falgren

Drivhus og køkkenhave skal dyrkes økologisk, så familien ikke bliver udsat for  giftstoffer, og så alt affaldsgrønt genbruges som kompost i haven.  Det er sund fornuft og slet ikke svært.
Jens Juhl og Sølva Falgrens nye bog  Økologisk drivhus – Selvforsyning til husbehov fortæller ligefremt og uden dikkedarer om at få drivhuset til at fungere optimalt efter økologiske principper.
Sider ca. 140. Ca. kr. 198,-

DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG
- af Gunvor Maria Juul

DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG fra 1616 er oprindelig i lommeformat og rummer 100 afsnit, hvoraf langt de fleste er enkeltopskrifter, men der er også praktiske vejledninger om bagning, brygning, brændevinsbrænding, eddikebrygning og køkkenhygiejne. Danmarks ældste kogebog foreligger her for første gang i en læsbar udgave med forklaringer om de enkelte opskrifter, råvarer, mv.
Sider 196. kr. 198,-

SMAGEN AF JORDBÆR
- af Maren Korsgaard

De mange sorter smager forskelligt, men hvilken smager bedst? Det er selvfølgelig en smagssag, men de jordbær, der får lov at modne af sig selv, smager af mest, og jordbær kan bruges på mange andre måder end til jordbærgrød. I SMAGEN AF JORDBÆR fortæller Maren Korsgaard med speciale i frugt og bær om jordbærsorterne og jordbærrets historie, og hun videregiver en lang række opskrifter på jordbær brugt i både traditionelle retter og nye sammensætninger – også i det salte køkken.
160 sider, Ca. kr. 198,-

SMAGEN AF TOMAT
- af Lene Tvedegaard, Gunvor Juul

Ingen dag uden tomater. Til aftensmad, til frokost, til pizza, til kager, til marmelade og fyldte. Tomater kan bruges til det hele og kan smage forrygende. Især mange af de nye sorter - også dem, der slet ikke er røde mere. Tomater findes i mange farver og pynter på tallerkenen. Læs om tomater og bliv klogere på tomatens historie og få kendte kokkes bud på nye tomatretter. Opskrifter af bl.a. Jan Friis-Mikkelsen, Restaurant Tinggården, Toni Leichtle og Matt Orlando, Restaurant Amass.
160 sider. Ca. kr. 198,-

SMAGEN AF RABARBER
- af Inger Vaaben

De fleste længes efter at kunne bruge de lækre rabarberstilke til kompotter, grød, desserter, kager, saft, vin og meget andet. Rabarber egner sig også godt sammen med fede fisk, kød og søde jordbær. Der findes ca. 70 rabarbersorter i Danmark, nogle bedre end andre.
Skrevet af Inger Vaaben. Kokken Carsten Lunding har medvirket. Mange opskrifter.
128 sider. Ca. kr. 188, -

SMAGEN AF CHILI
- af Lene Tvedegaard

Dette er bogen om chili!
Dette er en inspirationskilde til at vælge den rette dosering og sort af chili i din madlavning.
Bogen omhandler 40 chilisorter der er forskellige i udseende, smag og styrke.  Indeholder mange lækre opskrifter. Indgår i serien " SMAGEN AF"
144 sider. Ca. kr. 198,-

SMAGEN AF GRÆSKAR
- af Maren Korsgaard

Denne bog omhandler græskars smag, sundhed, brug og historie.
Der anbefales 20 velsmagende sorter, som kan anvendes til syltning, bagning, sammenkogte retter og meget mere. Få f.eks. en opskrift på Harry Potter juice eller afrikansk græskargryde og meget andet. Indgår i serien "SMAGEN AF"
Skrevet af Maren Korsgaard.
128 sider. Ca. kr 188,-

FAMILIENS JULEBOG
- af Ulla Dietl

Her er tips, opskrifter og vejledning til smuk og hyggelig pynt, juledekorationer, mad, drikke, bagværk, julelege, eventyr, spil og meget mere. Alt sammen lige til at bruge eller bare til at nyde og komme i godt humør og julestemning af.
Familiens Julebog er en underholdende sammenfletning af, hvad der gik forud og hvad vi gør nu? Hvor juletraditionerne og juleskikkene kommer fra, hvad de betyder for os - og hvorfor vi stadig glæder os til jul og har lyst til hvert eneste år at bage småkager, lave dekorationer og nyde alle sammenkomsterne.
192 sider. Ca. kr. 198,-

DEN NYE RØDE OM TOMATER
- af Lene Tvedegaard

Gartneri Toftegaard omtaler, anbefaler og giver anvisninger på dyrkning, sygdomsbekæmpelse, opbevaring m.m. af ca. 100 nye og gamle tomat-sorter. Mange helt nye sorter er fremkommet i de senere år, og de så velsmagende, at de kan tilføre en ret helt fantastiske smagsnuancer.
Skrevet af Lene Tvedegaard
160 sider. Ca. kr. 198,-

DEN LILLE STÆRKE OM CHILI
- af Lene Tvedegaard

Dyrk dine egne chili - det er nemt.
Chili er en fantastisk smagsforstærker og der er mange sorter at vælge imellem. Denne bog har efterhånden status som en klassiker indenfor området. Bogen omhandler dyrkning, sorter, indholdsstoffer, sygdomme, styrker samt
opskrifter. Skrevet af Lene Tvedegaard
112 sider. Ca. kr. 169,-

BIER I BAGHAVEN
- af Karin Gutfelt

Har du lyst til at holde bier, men mangler nogle gode, grundlæggende og praktiske råd om anskaffelse, pasning, sygdomme, regler m.m.? I denne bog fortælles om det daglige arbejde med bier i villahaven eller byhaven, om gode og mindre gode oplevelser, om forberedelse til vintersæsonen, gode biplanter og meget andet. Forfatteren er professionel honningavler og har tidligere skrevet SMAGEN AF HONNING.
Skrevet af Karin Gutfelt.
Ca. 180 sider. Ca. kr. 248,-

ØKOLOGISK HAVE
- af Jens Juhl og Sølva Falgren

Den ultimative praktiske bog til den økologiske havedyrker. Indeholder de oplysninger, der er nødvendige for at komme godt igang med køkkenhaven.  Så du kan få størst mulig udbytte af grøntsager, fra sæsonstart.
Skrevet af Jens Juhl og Sølva Falgren
Illustreret af Kirsten Tind
208 sider. Ca. kr. 228,-

ØKOHØNS
- af Jens Juhl og Sølva Falgren

Bogen til dem der ønsker fritidshønsehold f.eks. i villa- eller byhaven. Indeholder praktisk info omkring mad, hønsehus, rottesikring, sygdomme og racer. Indeholder også en guide til, hvilke høns der er gode æglæggere og hvilke der er gode spise fjerkræ.
140 sider. Ca. kr. 198,-

HAVEALMANAK
- af Jens Juhl og Sølva Falgren

En årstidsbog, der beskriver måned for måned, hvad der skal gøres i den økologiske have. Her er råd om såning, udplantning, gødskning, pasning, høst mm.
MED OPSKRIFTER og plads til egne notater.
Skrevet af Jens Juhl og Sølva Falgren
Illustreret af Peter Nielsen og Kirsten Tind
155 sider. Ca. kr. 169,-.

GIFTIGE PLANTER
- af Per Mølgaard

Omhandler mere end 100 giftige planter i naturen, haven og i køkkenet og har fine tegninger, der gør det nemt at identificere planterne. Henvender sig til både forældre, institutioner, læger, landmænd, kokke og indeholder både, hvornår man skal søge lægehjælp, samt evt. selvhjælp og forgiftningshistorier fra "det virkelige liv".
Skrevet af Per Mølgaard og lavet i samarbejde med Giftlinien.
352 sider. Ca. kr. 350,-

KRYDDERURTER - BOGEN FOR URTEELSKERE
- af Lene Tvedegaard

Den mest omfattende krydderurte bog på det danske marked! Der omtales mere end 300 sorter samt vilde krydderurter. Både indholdstoffer, dyrkning og smag er taget med i dette store værk. Bogen indholder også indbydende opskrifter fra flere kendte kokke. Skrevet af Lene Tvedegaard.
368 sider. Ca. kr. 388,+

DANMARKS TRÆER OG BUSKE
- af Peter Friis Møller og Henrik Staun

Denne meget grundige og omfattende bog omtaler 170 arter af træer og buske. Foruden kendetegn, historie, udbredelse, voksested og udnyttelse, er der også mere finurlige oplysninger som f.eks. hvilke træer, der er Danmarks ældste, hvor tykke de er, hvor mange km læhegn, der årligt plantes, hvilke arter der er truede samt om selvsåning og plantede træer mv. Bogen er en guldgrubbe af oplysninger. Alle arter er illustreret med flere fotos. Skrevet  af forstkandidat Peter Friis Møller og skovrider Henrik Staun.
336 sider. Ca. kr. 285.-

ØRNEFLUGT - Kunsten at se på rovfugle
- af Carl Christian Tofte

Medrivende skildringer af rovfuglenes liv, iblandet dagligdags oplevelser og specielle iagttagelser - samt ikke mindst Carl Christians helt fantastiske akvareller af ørnetræk, rovfugleskruer, rovfuglenes kendetegn mv. Specielt gode rovfuglesteder og oplevelser på trækstederne bliver beskrevet så alle, der har oplevet dem, nikker genkendende og endnu flere får lyst til at være med. Skrevet og malet af Carl Christian Tofte. Ca. 192 sider med ca. 250 illustrationer, Ca. kr. 398.-.

TRANEDANS - fås på dansk og på svensk
- af Carl Christian Tofte

TRANEDANS er fuglemaleren Carl Christian Toftes beskrivelse af traneåret, fra tranerne ankommer sydfra i marts, til de drager sydpå om efteråret. Han følger tranerne på deres forårsrejse gennem Danmark via Skåne til Hornborgasjön, ud på ynglepladserne, ungernes opvækst, og efterårssamlingen indtil tranerne igen drager mod deres vinterkvarterer i Sydeuropa. Han beskriver tranedansen og tranernes adfærd i både ord og billeder, så man føler, at man næsten befinder sig på stedet.
96 sider. Ca. kr. 199,-

NYHED

SPISELIGE VILDE PLANTER
- af Anemette Olesen

I denne bog kan man læse om en række vilde planter, der nemt kan samles og anvendes i madlavningen. Nogle er mere velkendte og velsmagende end andre, men oplevelsen ved at samle dem i naturen og efterfølgende bruge dem i diverse retter er helt suveræn. Det giver skovturen indhold, og sanserne skærpes for at finde bestemte planter på turen. En del planter er udover at være velsmagende også meget sunde. Skrevet af Anemette Olesen. Illustreret af Kirsten Tind. 96 sider, Ca. kr. 99.-

SPISELIGE SVAMPE
- af Peter Nielsen

SPISELIGE SVAMPE med lækre svamperetter. Kun et lille antal af alle de svampe, man finder i naturen, er værd at spise, men det er vigtigt at lære dem at kende. I denne lille bog bringes vellignende tegninger af de bedste og vigtigste spisesvampe samt deres evt. giftige dobbeltgængere. Her er også gode opskrifter på en række delikate svamperetter. Peter Nielsen er tegner, forfatter og inkarneret svampejæger. Skrevet af Peter Nielsen
96 sider, illustreret. Ca. kr. 99.-

KRYDDERSNAPS
- af Peter Friis Møller

Det er sjovt og nemt at lave kryddersnaps. Der skal hverken koges, steges eller brases. Bogen her fortæller om, hvordan du opnår gode resultater med hjemmelavet kryddersnaps. Der fortælles historien om kryddersnapsen og gode opskrifter er også inkluderet.
Illustrationer af Susanne Weitemeyer.
Skrevet af Peter Friis Møller
96 sider. Ca kr. 99,-

SPISELIGE BLOMSTER
- af Anemette Olesen

Forfatteren Anemette Olesen, dansk foregangskvinde mht. anvendelse af planter på nye måder, har samlet en buket af viden om velsmagende blomster, man med sindsro kan plukke og sætte tænder i.
Skrevet af Anemette Olesen
Illustreret af Kirsten Tind.
96 sider. Ca. kr. 99,-

MIT GRØNNE APOTEK
- af Anemette Olesen

Mange af de planter vi dyrker i haven og indsamler i naturen indeholder stoffer, der kan lindre, forebygge eller måske endda helbrede forskellige lidelser. I denne bog af den kendte urtespecialist Anemette Olesen, beskriver hun hvad de indeholder og hvad planterne kan bruges til. Illustrationer  af Kirsten Tind.
Skrevet af Anemette Olesen
96 sider. Ca. kr. 99,-

BÆR - VELSMAGENDE VITAMINBOMBER
- af Maren Korsgaard

Frugtforskeren Maren Korsgaard fortæller om ca. 20 gamle og helt nye bærsorter, der kan gro i haven, inklusive deres indhold og anvendelse. Nye sorter er bl.a. blåfrugtet gedeblad (en slags blåbær) og havtorn, den nye superfrugt. Indeholder lækre opskrifter.
Skrevet af Maren Korsgaard,  illustreret af Kirsten Tind.
96 sider. Ca. kr. 99,-

ÆBLER
- af Maren Korsgaard

Der er mange æblesorter at vælge imellem. Nogle sorter passer netop til din have og din smag, men hvilke? Bogen indeholder 24 velsmagende og robuste æblesorter. Lækre opskrifter på bl.a. æbletærter, æblechutney, æble-græskarsuppe, æblelakrids og meget mere.
Af Maren Korsgaard, illustreret af Kirsten Tind.
96 sider. Ca. kr. 99,-

 

MYNTE - ET FRISK PUST
- af Nielsen & Nielsen

Nielsen & Nielsen, krydderurtegartnerne, der bl.a. leverer til restaurant NOMA, skriver om de utallige myntearter og deres brug i mad og drinks. Forord og opskrift af Nikolaj Kirk. Skrevet af Nielsen og Nielsen
Illustreret af Kirsten Tind.
96 sider. Ca. kr. 99,-

 

SPISELIGE FRUGTER
- af Bente Halkjær

Det nye nordiske køkken har inspireret til atter at kende naturens planter og bruge dem i maden.  Lige netop frugter er noget, vi alle kan være med til at samle, spise og konservere.
Her præsenteres 23 forskellige frugter fra Agern til Tyttebær, der alle kan samles og bruges. Nogle er velkendte, andre er mere ukendte.
Skrevet af Bente Halkjær
96 sider. Ca. kr. 99,-

SMAGEN AF HONNING
- af Karen Gutfelt

Honning er mangfoldighed i smag og duft, i konsistens og farve. Der er en smagsverden af forskel på den elegante forårshonning og den kraftige sensommerhonning og på den milde rapshonning og den muskuløse lynghonning. Bogen indeholder rigtig mange indbydende opskrifter.
Skrevet af Karen Gutfelt
96 sider. Ca. kr. 99,-

 

DUFTENDE PLANTER
- af Anemette Olesen

Med opskrifter på cremer, salver, badesalt mv. Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man?
Anemette Olesen giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget andet og fortæller om de bedste duftplanter.
Sider 96. Ca kr. 99,-

ROSER
- af Jane Schul

Havearkitekt Jane Schul skriver rosernes historie og omtaler især de hårdføre rosen-sorter, man vil få mest glæde af at dyrke fremover i det skiftende danske klima.
Skrevet af Jane Schul
Illustreret med fotos, malerier og gamle engelske rose-stik af Alfred Parsons.
96 sider. Ca. kr. 99,-

TOP