BOOK: SMAGEN AF JORDBÆR

Modne jordbær... så er det sommer!

Når jordbær modnes er det per definition sommer og mon ikke mange mindes deres mormors have og jordbær med fløde? De mange sorter smager forskelligt, men hvilke smager bedst? Det er selvfølgelig en smagssag, men de jordbær, der får lov at modne af sig selv, smager af mest. 
I bogen "Smagen af jordbær" fortæller Maren Korsgaard med speciale i frugt og bær om jordbærsorterne, jordbærrets historie og botanik, jordbær i kunst og kultur, jordbær i haven, dyrkning samt dets gode smag og indholdsstoffer. Endvidere giver hun en lang række opskrifter på jordbær brugt i både traditionelle retter og nye sammensætninger - også i det salte køkken. 

160 sider, gennemillustreret med fotos og tegninger, indbundet

69,00 DKK  Incl. VAT
( 55,20 DKK  Excl. VAT )
Model: 9788793159174
Beskrivelse

Hvert eneste øjeblik året rundt, plukkes et jordbær et sted i verden. Det fristende bær er elsket af alle og dyrkes fra Grønland til Tasmanien og fra Columbia til Japan. Alligevel synes vi, at intet er mere dansk end jordbær med fløde. 

Dem fem jordbærplanter, der blev begyndelsen til vores nutidige havejordbær, blev i 1714 bragt fra Chile til Frankrig af den franske spion løjtnant Amédée Francois Frézier. I Europa mødte Chilejordbærret Skarlagenjordbærret, som stammer fra Nordamerika og de fik de dejligste børn. Den nye krydsning - havejordbærret - var født. Indtil da var det de vilde jordbær, der blev spist med stor nydelse. 

Forfatter til "Smagen af jordbær" er cand. hort. Maren Korsgaard, der er økologisk dyrker, samt rådgiver og akademisk medarbejder på Pometet, Københavns Universitet. Hun har også skrevet bøgerne "Smagen af græskar", "Bær - sund superfood" og "Æbler - sorter der smager" samt "Frugt og bær", "Politikens bog om beskæring" og en lang række artikler til magasiner og aviser. 

Andre bøger i samme serie: 

  • SMAGEN AF GRÆSKAR
  • SMAGEN AF CHILI
  • SMAGEN RABARBER
  • SMAGEN AF TOMAT
Reviews