BOOK: HJALTES KAMP - Vikingedrengens saga

En fortælling om en vikingedreng, der ikke kan leve op til sin far jarl Trygves forventninger om mod og styrke. Han føler sig som en fiasko men han finder hjælp hos sin halvsøster, trælpigen Kuska, og sammen med hende og hendes falk Lynvinge, har de mange spændende og farlige oplevelser. Der bliver vendt op og ned på Hjaltes liv, da hans far sætter ham til at passe på fangen, venderdrengen Rurik. Jarlen beslutter at Rurik skal være gidsel og udveksles med Sigrid - og det er Hjalte, der bliver sat til at passe på ham. Det giver problemer. Men da Hjalte møder Harald Blåtand og laver et kvad om kongens nye ringborg, får han en belønning, der giver ham selvtillid

1. bog i serien om Vikingedrengens saga. 

Indbundet, 112 sider.

149,00 DKK  Incl. VAT
( 119,20 DKK  Excl. VAT )
Model: 9788793159389
Beskrivelse

Historien oser af vikingetid. Bagest i bogen er der opskrifter på vikingemad samt forklaring på nogle af de vikingeting eller fænomener, der optræder i fortællingen. Runealfabetet er også med.

Hjaltes kamp henvender sig til børn i alderen 9-14 år.

Den er 1. bog i serien, Vikingedrengens saga, med de samme hovedpersoner, og den er illustreret af Per O. Jørgensen (illustrator af bl.a. Harry Potter-bøger).
Hjaltes kamp er skrevet af Charlotte Blay, der er kendt for sine mange børnebøger, deriblandt en del historiske. Hun har modtaget mange priser for sit forfatterskab. Privat bor hun på Gjorslev Slot, og omgivelserne tæt på Stevns Klint har ofte inspireret til handlingen i hendes bøger. Charlotte blev inspireret til at skrive bogen i forbindelse med udgravningen af Harald Blåtands ringborg nær Køge på Sydsjælland, som hun fulgte på nært hold.

Reviews