BOOK: DEN LILLE STÆRKE OM CHILI

I bogen "Den lille stærke om chili" fortæller Lene Tvedegaard, hvad der er at vide om dyrkning og sorter af chili og supplerer med gode opskrifter. 

Lev stærkt - spis chili hver dag.

Softcover, 112 sider. 

169,00 DKK  Incl. VAT
( 135,20 DKK  Excl. VAT )
Model: 91583292
Beskrivelse

Chili er verdens mest udbredte krydderi og frugten spises dagligt af to tredjedele af jordens befolkning. Men det stærke ved chili er faktisk ikke en smag. Det er en smerte, der i høj grad gavner vores immunsystem og som påvirker vores smertetærskel. I denne bog kan du læse om chilis mange gavnlige virkninger, hvordan man måler styrken i chili, hvilke sorter, der egner sig til danske forhold og meget mere.

Lene Tvedegaard har testet ca. 400 forskellige chilisorter, vurderet deres egenskaber under sprøjtefri dyrkning og derefter udvalgt de bedste. Smagen er central i udvælgelsen af sorter – de skal ikke kun være stærke. De udvalgte sorter er dekorative, med et godt udbytte, fin sundhed og de har bevist, at de kan trives hos hobbyavleren i det danske klima.

Chili er nem at dyrke. Planten trives både som stueplante, i krukker på terrassen og i drivhuset.

Læs også "Smagen af chili" og få en række gode chiliopskrifter.

Lene Tvedegaard er agronom og ejer af Gartneri Toftegaard ved Køge, som har speciale i dyrkning af chili, tomater og krydderurter til hobbyavlere. Lene Tvedegaard er også forfatter til "Krydderurter – Bogen for urteelskere" 2013 samt medforfatter til bogen: "Den lille røde om tomater" 2007.

Reviews